Harper' s Bazaar nimetab neid kümmet sihtkohta sellisteks, mis jäävad reisiplaanidest tihti välja, kuid võiksid siiski kuuluda järgmise reisi sihtkohtade hulka. Tegemist on väljaande hinnangul kümne kõige alahinnatuma sihtkohaga Euroopas. Ja need kümme tihti tähelepanu alt välja jäävat paika on järgmised.

Mostar, Bosnia ja Herzegovina

Enamus turistidest satub sealkandis ikka Sarajevosse ja unustab teised ümbruses asuvad põnevad kohad. Üks neist on Mostar, kuhu rändavad tihti palverändurid. Seal asub ka kuulus Stari Most, kivist kaarsild, mis ühendab kaht keskaegset vanalinna. Parim aeg on minna südasuvel.

Kuulus Buda loss, Doonau kaldad ja sillad üle jõe on vaatamist väärt. Ühel pool jõge on Buda, teisel pool Pest. Mõlemal kaldal on avastamist kuhjaga, nii tänavatel kui söögikohtades.

Loe veel: Rikkad sugulased Balatoni äärest
Kes iganes esimesena
Budapesti väikeseks Pariisiks nimetas, mõtles seda kindlasti komplimendina. Ent Austria võimu all elades võis see ungarlaste alaväärsuskompleksi ainult suurendada.

Budapest

Keskaegse linnasüdamega ajalooline Šoti pealinn on kõige elavam augustis, kui seal algab maailma suurimate sekka kuuluv Fringe´i kunstifestival. Käi ära ka Edinburghi lossis üleval mäe otsas.

Kummituslik Edinburgh

Tavaliselt käivad turistid mujalt maailmast siiakanti sattudes ära populaarses Stockholmis, kuid unustavad Helsingi. Harper's Bazaar soovitab Helsingi kaldapealseid ja häid põhjamaiseid söögikoht.

Helsingi

Portugali tähtsuselt teine linn kipub turistide külastusnimekirjadest põhjenduseta välja jääma. Douro jõe ääres asuv linn on omapärase arhitektuuriga, meeldejäävate vaadetega ja muidugi ka veinituristide oluline sihtpunkt. Minna tasub näiteks juunis, kui toimub Primavera muusikafestival.

Porto

Saksa piiri lähedal Aplides asuv muinasjutuline vanalinn on Unesco maailmapärandi nimekirjas. Baroksed kirikud ja rohelusse uppuvad pargid meenutavad mõnedele Mozarti muusikat, mõnedele stseene Disney multikatest, olenevalt vanusest ja huvidest.

Saltzburg
Sevilla

17. sajandi idülli saab kogeda selles romantilises Belgia linnas: munakivisillutis, keskaegne vanalinn, kanalid, hoburakendid, poekesed ja pubid. Parim aeg külastuseks on jõulude paiku, siis on vähem turiste

Brügge


Meie pealinnast soovitatakse kõigepealt keskaegset vanalinna, mis kuulub Unesco maailmapärandi nimekirja, häid stiilseid söögikohti ning kogeda vene- ja skandinaaviapärase kultuuri segunemist. Soovitatakse ka vanalinnas ja selle ümbruses palju jalgsi ringi kõndida.

Tallinn

Veronat teatakse kui Shakespeare´i Romeo ja Julia tegevuspaika. Kuid sellest hoolimata on linn tihti turistide reisiplaanidest välja jäänud - põhjendamatult. Külastatakse seal mõistagi üht olulisemat vaatamisväärsust Casa di Giulietta´t (nn Julia rõdu).

Verona