Hotelliauhindade jagamisel hinnati nii uusi kui vanu ehitisi, lisaks hotellidele ka hotellides olevaid baare ja restorane, eraldi kategoorias said auhinna spaad, numbritoad ja avalikud ruumid. Hotellid, mis on saanud arhitektuuriauhinna, meelitavad kohale disainihuvilisi ja tihti ka tavalisest rikkamaid külalisi, seega on auhinnad disainhotellide jaoks ihaldusväärsed.

Arhitektuur: oskuslik taaskasutus

Euroopas on palju vanu majutusasutusi, mis on teinekord tegutsenud juba keskajast või veelgi ammusemast ajast. Nende renoveerimine kaasaegsetele nõuetele vastavaks on kohati ülikeeruline, et säilitada ka kõik vana ja hinnaline.

Žürii valis parimaks Foutevraud L'Hotel´i (Foutevraud, Prantsusmaa). Arhitekt Gabor Mester de Parajd projekteeris äsjaavatud majutusasutuse vanasse kuninglikku 12. sajandi kloostrisse. Hotell ja restoran avati 28. mail 2014.

Vaata ajaloolise hoone tutvustust droonivideo vahendusel:

Teised nominendid olid järgmised:

Arhitektuur: parimad uusehitised

Žürii hindas uusehitiste juures seda, kuidas on kasutatud uudseid lahendusi, mis muudavad majutuse hotellis võimalikult mugavaks. See oli ka oluline, et ka 30 aasta pärast paistaks hotell värskena, mitte ei peaks siis asemele uut ehitama hakkama.
Lanserhof Tegernsee.

Parimaks valiti Lanserhof Tegernsee (Marienstein, Saksamaa), mille projekteerisid Ingenhoveni arhitektid. Tegemist on žürii arvates ajatu ehitisega, mis peaks oma värskuse säilitama ka aastakümneid hiljem. Palju on kasutatud puitu ja looduslikke materjale, ruume valgustab loomulik valgus nii palju, kui võimalik.

Teised nominendid olid järgmised:

Hotel The Passage Basel, Šveits
Ibis Edinburgh Centre South Bridge, Suurbritannia
Seehotel Enzian, Weissensee, Austria - By XLGD Architectures
The Chedi Andermatt, Šveits

Arhitektuur: parim renoveerimine

Parimaks tunnistatud Londoni butiikhotell Ace Hotel London renoveeriti EPR Architectsi ja Universal Design Studio koostöös üsna kitsa eelarve piires. Parimaks tõusis see renoveerimisprojekt üsna napilt vaid mõne enamhäälega. Žürii arvates on õnnestunud kohaliku õhustiku äratabamine ja tulemus on hotelli jaoks väga hea: fassaad avati taas tänavale ning renoveerimisel kasutati kohalike kunstnike ja käsitööliste oskusi.

Teised nominendid:

Aman Canal Grande, Veneetsia, Itaalia
Parkhotel Holzner, Oberboson, Itaalia
Rosewood London, Suurbritannia
The Hotel Brussels, Belgia

Sisekujundus: parimad fuajeed ja avalikud ruumid

Generator Venice

1855. aastal ehitatud palees asuv Generator Venice renoveeriti kõiki linna rangeid nõudeid järgides ja pilku püüavad kindlasti ka Moooi New Antiqu´i istmed ning Tom Dixoni pronkslühtrid. Žüriid veensid parimat kohta andma ka paljud erinevad pinnad ja sotsiaalsed nurgad avalikus ruumis, kus inimesed saavad ka natuke privaatsemalt olla. Projekteerisid Progetto CMR-i arhitektid, sisekujunduse tegid DesignAgency disainerid.

Teised nominendid olid järgmised:

Aman Canal Grande, Veneetsia, Itaalia
Generator Barcelona, Hispaania
Palazzo Parigi, Milaano, Itaalia
The London EDITION, Suurbritannia

Sisekujundus: parimad baarid

Scarfes Bar.

Parima - Scarfes Bar Rosewoodi (London) juures hinnati kõrgelt, et see meeldib nii hotellikülalistele kui ka kohalikele. Sisekujundus on ajatu ja mugav. Kirsiks tordil olid hindajate arvates Gerald Scarfe seinamaalingud. Selle kunstniku järgi hiiglaslikku raamatukogu meenutav baar oma nime saigi.

Teised nominendid on järgmised:

Carve Bar at W Verbier, Šveits
Ham Yard Hotel London, Suurbritannia
L'iBar, Fontevraud L'Hôtel, Prantsusmaa
Monkey Bar, 25hours Hotel Bikini Berlin, Saksamaa

Sisekujundus: parimad hotellitoad ja vannitoad

The Chedi Andermatt.

Hotellide numbritoad kipuvad olema üsna ühedugused, kuid parimad disainhotellid oskavad vaatamata ühtlustavatele euronormidele siingi eristuda. Žürii valis parimaks Chedi Andermatti Šveitsis - tõeline luksus Alpides, kus on mägikuurorti mugavus miksitud aasiapärase eksootikaga. 

Teised nominendid olid järgmised:

Aman Canal Grande, Venetsia, Itaalia
Ham Yard Hotel, London, Suurbritannia
Rosewood London, Suurbritannia
The Guest House Vienna, Austria

Sisekujundus: parimad restoranid


Berners Tavern and Punch Room Londoni EDITION´i hotellis on ühtviisi hea väljanägemisega nii hommiku- kui õhtusöögi ajal. Johannes Vermeeri ning Ameerika kunstniku Donald Juddi tööd annavad restoranile kunstisaali õdusa tunde. Sisekujunduse tegi Yabu Pushelberg koostöös I.S.C Design Studio´ga.

Teised nominendid olid järgmised:

Gotthard's Restaurant, Stora Hotellet, Umeâ, Rootsi
Ham Yard Hotel, London, Suurbritannia
Brasserie Les Haras, Strasbourg, Prantsusmaa
NENI, 25hours Hotel Bikini Berlin, Saksamaa

Sisekujundus: parimad spaad ja tervisekeskused


Lisaks parima uue hotelli auhinnale sai Lanserhof Tegernsee ka spaade kategoorias parima tunnustuse.

Teised nominendid olid järgmised:

AWAY spa at W Verbier, Šveits
Eforea Spa, Hilton Istanbul Bomonti, Türgi
House Spa, Dormy House Hotel, Worcestershire, Suurbritannia
The Chedi Andermatt, Switzerland - By Denniston