Viimaste päevade sündmustest on päästeametile teada õnnelikud juhused, kus uppumisohust on päästetud kaks inimest. Üks neist oli vaid pooleteistaastane laps ja teine 25-aastane noormees. Õnneks pääsesid mõlemal korral hädasolijad kaldale ilma päästjate abi vajamata. Siiski tuleb meeles pidada, et õnnetusi saab juba kaldal ära hoida.

Eelmisel aastal uppus Eestis viis kuni 7-aastast last, kes olid jäetud veekogu läheduses järelvalveta. Lapsi ei tohiks mitte mingil juhul veekogude ääres jätta tähelepanuta. Uppuv laps vees appi ei hüüa.

Täiskasvanute puhul mängib uppumiste juures aga põhilist rolli alkohol. 2014. aastal uppus Eestis kokku 68 inimest, alkoholijoobes olid neist üle poole (58%). 

Viimase nelja (2010-2014) aasta jooksul alkoholijoobes uppunud 163, neist suveperioodidel 102 inimest. Pole vahet kui hea ujujaga on tegemist, alkoholijoobes vette minek on igal juhul eluohtlik, hoiatab amet.

Kohale jõudnud suveilmade valguses paneb päästeamet kõigile südamele, et veekogude ääres end jahutades või ka veekogule minnes tuleb olla ise ettevaatlik, hoida silma peal oma lastel, lähedastel ja ka sõpradel, sest uppumissurma vältimine algab juba kaldalt.