Mis on need viis peamist põhjust, miks kindlasti sõlmida reisikindlustus?

1. Lend võidakse tühistada

Kui sinu lend jääb ära, siis peab lennufirma pakkuma alternatiivse reisivõimaluse. Kui aga sobivat lendu ei suudeta leida, siis peab lennufirma hüvitama sulle lennupileti hinna ning saad ise otsida endale uue sobiva lennu. Kui iseotsitud uus lennupilet on kallim, siis hüvitab kindlustus sulle 150 eurot lennupiletite vahe. Reisikindlustus katab ka transpordivahendi hilinemise või sellest maha jäämisega seotud kulud.

2. Pagasid kaovad

Oled äsja maandunud reisisihtpunkti, vaatad, kuidas sinu kaaslased ükshaaval oma pagaseid haaravad ja näed ahastusega, et sinu pagasit pole ega tule? Tuttav olukord? Statistika näitab, et kaob või saabub hilinemisega umbes iga sajanda reisija pagas.

Kindlustusega ei pea sa reisi sihtpunkti jõudes kaotatud pagasi pärast muretsema. Niikaua kui kaotatud pagas sinuni jõuab, saad vajalikud esmatarbekaubad osta poest ja kindlustus katab kulud kuni 300 euro ulatuses. Kui reisil olles peaks midagi juhtuma sinu dokumentidega, siis kulutused, mida on vaja uute dokumentide saamiseks, katab samuti kindlustus.

3. Haigestumise hind võib kõrge olla

Kui oled säästnud raha ja ostnud kalli puhkusereisi, siis viimane asi, mida sa tahaksid, oleks haigestumise tõttu nii reisist kui ka rahast ilmajäämine.

Reisikindlustus pakub meelerahu - isegi kui haigestud, siis tead, et sobilik kindlustus katab kulud. Kindlustus aitab ka siis, kui sina või mõni pereliige haigestub enne reisi ja kauaoodatud puhkusele polegi võimalik minna. Reisikindlustus katab sellisel juhul kõik ettemakstud kulutused, sealhulgas ka piletite hinna.

4. Tõsisem trauma ei hüüa tulles

Plaanid rentida rolleri? Minna mägedesse matkama? Või hoopis ratamatkale? Kahjuks on seiklusliku ja aktiivse puhkuse ajal üsna suur tõenäosus end ka vigastada. Reisikindlustuse sõlminuna ei pea sa juhtunu pärast pankrotti minema. Kindlustus katab meditsiini- ning vajadusel ka haigestunu transportimisega seotud kulud.

Lisaks kaetakse vältimatu arstiabi, sealhulgas ka hambaravi ning arsti poolt määratud ravimid. Kui juhtub tõesti kõige mustem stsenaarium ja peaksid jääma võõrasse riiki haiglasse, siis katab sinu kindlustus ka lähedase reisikulu sinu külastamiseks ja ka reisi pikenemise kulud.