Raamat hõlmab seiklushimulise seltskonna põnevat teekonda, millega on läbitud ligi 20 eestlase jaoks üsna eksootilist riiki Aasias, Lähis-Idas ja Aafrikas.

Uhhuduuri rattamatkadel on läbi sõidetud Hiina ja Mongoolia, põigatud Tiibetisse, Nepali ja Bangladeshi, imetletud ilma ja inimesi Indias, Iraanis ja Saudi Araabias, trotsitud valge inimese hirme Afganistanis ja Pakistanis, muugitud lahti Omani, Jeemeni ja Djibouti kultuuri salapära, imetletud ürgse Aafrika elujõudu ja loodust Etioopias, Keenias ja Sambias ning Tansaanias, Botswanas ja Namiibias.

Mart Kuusk alias wennawend kirjutab raamatu sissejuhatuses: „Maailm on teadupärast üks äraütlemata hirmus koht. Just kodust eemal, kus elavad rätipeadest terroristid, moorlased ja uskmatud, kes ei tea midagi ja on meile äraütlemata suureks ohuallikaks. Ja hoidku jumal, kui nad veel siia – pühale Maarjamaale tikuvad. Vahel tundub, et ega homo sapiens polegi viimase paarisaja tuhande aastaga olemuslikult muutunud.“

Raamatu küsimused – „mõnus segapuder kultuurist, poliitikast, inimestest ja ajaloost“ – pakuvad huvilisele võimaluse rännata kohalt liikumata, värskendada faktilisi teadmisi ülalnimetatud riikide kohta ning saada teada ka üht-teist, mis juhtus ratturite reiside ajal ning pakub tagantjärele küsimuseks vormistatuna humoorika vahepala asjalikele küsimustele vastust otsides.

Raamatu koostajad loodavad, et selle kaante vahele kogutud küsimused on mõnusaks nuputamiseks koos sõpradega või üksi teekonnalt, mille Uhhuduur on oma nelja matkaga ratastel tänaseks läbinud. Lisaks paljudele küsimustele võid leida vastuse ka sellele, kuidas Uhhuduurid oma nime said ja kirsiks tordil filosoofilisemat mõtisklust teemal „Kas maailm on ohtlik paik?“.

Raamatus on 1000 küsimust ja vastust, mis on riikide kaupa jagatud 10- ja 5-küsimuselisteks mängudeks. Küsimuste koostamisel on ulatanud oma abikäe Kai Oidermaa.