1. Meki mahlast kebabi Güler Ocakbaşı Harbiye´s

Seda õdusat grillrestorani peab üks ja sama perekond juba 1981. aastast. Enamus lihast pärineb nende endi talumajapidamisest, kohalike sõnul maitseb nende menüüst absoluutselt kõik lihtsalt suurepäraselt.

Soovitus: eriti tuntud on nad oma fıstıklı kebap´i poolest (kebab pistaatsiapähklitega).

2. Maitse kohalikku ajalugu Asitane restoranis

Asitane serveerib maitsvat Ottomani kööki. Originaalsed retseptid ning küpsetusmeetodid tagavad tõeliselt eheda kohaliku toidu, mida kohalikud on nautinud juba viissada aastat. Mõistagi on mõned retseptid saanud kerge kohenduse, kuna kõiki koostisosi pole tänapäeval enam saada. Likealocalguide´i Istanbuli kohaliku reisijuhi Senemi sõnul saab selles sööghikohas palju õppida Ottomani kultuuri kohta ja tunda, nagu oleks astunud ajas tagasi.

3. Naudi pikka Türgi hommikusööki kohvikus Kale

Kohvik Kale on eriti hea valik pika ja põhjaliku pühapäevase hommikusöögi jaoks. Lisaks saadab hommikusööki vaade üle Bosporuse väina. Kohalikud ei lahku kunagi sellest kohvikust tühja kõhu või virila näoga.

4. Proovi traditsioonilisi Türgi pelmeene Mantıcı´s

Manti.

Mantıcı on spetsialiseerunud mantı´le ehk ühele Türgi kuulsaimale toidule. Tegemist on lihatäidisega pelmeenidega, mis serveeritakse või, tomatipasta ja küüslaugujogurtiga. Restoran on üsna väike (vaid kümme lauda), kuid toit serveeritakse väga kiirelt - pelmeenide valmistamiseks kulub vaid kolm minutit.

5. Avasta vana Ottomani kööki Cibalikapı Balıkçıs´ıs

Cibalikapı Balıkçısı on kalarestoran, mis pakub vana Ottomani aegset kööki moodsas võtmes. Ehkki see on üks kalleimatest valikutest siin, pakub toit tõelise maitseelamuse ja on lisaraha väärt. Tegemist pole jällegi mitte eriti suure kohaga, seega võib vaja minna laua reserveerimist. Kui plaanid tulla reede või laupäeva õhtul, broneeri laud varakult ette.

6. Kui oled raudteejaamas, astu läbi Haydarpaşa Gar Lokantas´ıst

See tuntud raudteejaamarestoran on tegutsenud juba 110 aastat! Pakutakse kreeka ja türgi roogasid koos rakiga (aniisiviin). Likealocalguide´i Istanbuli kohalik reisijuht Hakan soovitab enne ette võtta väikese laevareisi, et jõuda sellesse restorani õhtul. Selle asemel, et tellida pearoog, soovitab ta võtta neli-viis eelrooga ehk mezet ja kõrvale rakit.

7. Vabasta oma sisemine maiasmokk Varka Antakya Lezzetler´is

Kui tahad proovida võimalikult palju erinevaid Türgi köögi maitseid, on just Varka see õige koht. Siin saad nautida Lõuna-Türgi provintsi Antakya erilisi maitseid. Pealegi asub see ideaalselt tupiktee lõpus, seega eemal linnakärast ja rahvamassidest. Teenindav personal on väga sõbralik ja alati naeratav, nende inglise keel on sorav ja türgi sõnastiku võib seekord koju jätta.

8. Tšerkessi köök Fıccın´is

Fıccıni menüü sisaldab iseloomulikke türgi roogasid ja ka tšerkessi rahvustoite. Kohalikele meeldib see söögikoht eriti just sellepärast, et pakutakse tšerkessi moodi mantıt ehk pelmeene, mis on täidetud liha või kartuliga.

9. Unusta kebab ja proovi midagi uut Hayvore´s

Kui oled kebabi juba küllalt söönud, proovi midagi teistsugust, võttes suuna Hayvoresse. Seal pakutakse Musta mere regioonile iseloomulikke toitusid - karalahana corbasit (kapsasupp), hamsi pilavit (riis anšoovisega), cayeli fasulyesit (oad Çayeli moodi), misir ekmegit (maisileib) ja karadeniz pidesit (täidisega pita). Hinnad on väga mõistlikud.

10. Naudi taimetoite Zencefilis

Zencefil on üks vanimaid ja tervislikumaid taimetoidurestorane Istanbulis. Nad kasutavad oma retsepte, segades kokku parima ida ja lääne köögist. Leiba küpsetatakse ka ise ning kasutatakse isekasvatatud maitsetaimi ja köögivilju.