Go Traveli 2016/2017 talvehooaja reiside müük on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvanud tänavu ligi 20%, enim eelistavad Eesti inimesed tuleval talvel puhata Kanaari saartel.

Eesti ühe suurema puhkusereiside müüja Go Traveli turundusjuhi Anu Vane sõnul on Kanaari saarte populaarsus aastaga läbi teinud kahekordse tõusu ning moodustab reisibüroo talviste puhkusereiside müügist ligi 60%. See tähendab, et Kanaari saartest saab eeloleval talvel eestlaste üks meelispuhkusekohti.

“Kui eelmisel talvel reisis enamik inimesi Egiptusesse ning Kanaarid olid puhkusesihtkoht number kaks, siis tänavu on Egiptus segase julgeolekuolukorra tõttu liidripositsiooni loovutanud,” ütles Vane. “Egiptuse reise küll ostetakse, ent need moodustavad tänavusest kogumüügist vaid keskeltläbi 15%. Seetõttu on loogiline, et turvalise ja rahakotisõbraliku sihtkohana on Kanaari saared kerkinud eestlaste konkurentsituks talvelemmikuks.”

Varajane talvemüük on kestnud alates mai keskpaigast ning võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on näha, et varajase tellija sooduspakkumisi kasutab rohkem kliente kui aasta varem: Go Traveli kaudu on reise ette broneeritud ligi viiendiku võrra enam. “Kuna paljudel jäi selle aasta talvel ja kevadel soojamaareis Egiptuse ja Türgi sündmuste tõttu tegemata, on nad lükanud oma traditsioonilise päikesereisi aasta lõppu,” selgitas Vane.

Kanaari saartele järgnevad populaarsuselt Tai, Araabia Ühendemiraadid ja tänavuse uudissihtkohana Sri Lanka. “Eesti inimeste kasvavat soovi leida uusi puhkusesihtkohti võis täheldada juba eelmisel aastal ning sel aastal trend jätkub. Varasemast rohkem uuritakse puhkusevõimalusi ka eksootilisemates sihtkohtades, näiteks Kuubal, Dominikaani Vabariigis ja Mehhikos,” ütles Vane. “Samamoodi on positiivselt vastu võetud Eesti reisikorraldajate valikusse lisatud uued ja eestlastele veel võõramad Kanaari saared ehk Lanzarote, mis on valikus teist talve, ja selle talve uudis Fuerteventura, mis on eriti populaarne veespordi harrastajate seas.“

Kanaari saarte populaarsus on maailmas kasvanud terrorismiohu ja poliitilise olukorra tõttu tõusuteel ka teistel turgudel peale Eesti. Näiteks teatas hiiglaslik Saksa reisikorraldaja TUI juba märtsis, et Türgi ja Egiptuse kukkumisest võidavad eeloleval aastal enim just Hispaania sihtkohad – suvereiside puhul Costa del Sol ja Baleaari saared, talvesihtkohtadest aga Kanaarid. „Trend on selge kogu Euroopa ja seega ka Eesti turul, mistõttu tõotab eelolev talv Kanaari saartele tulla rekordiline,“ lisas Vane.