Wris Reisibüroo juhatuse liige Krista Esta sõnul näitavad viimaste aastate reisitrendid, et eestlane istub talveperioodil üha vähem koduse jõulupuu all ning eelistab sõita päikese alla. „Sihtkohavalikul on kõige olulisemaks saanud turvalisus, teisena vaadatakse kliimat. Kuna uued eelistatumad sihtkohad on varasemate talvelemmikute Egiptuse ja Marokoga võrreldes kaugemad ja eksootilisemad, on hakatud lennupileteid soodsama hinna nimel üha pikemalt ette broneerima. Kaugetesse sihtkohtadesse sõitu hoogustavad käimasolevad Põhja-Ameerika ja Aasia lennupiletite kampaaniad, mis võimaldavad hetkel veel leida taskukohaseid pakkumisi mitmetesse maailmalinnadesse,“ rääkis Esta.

Seekordsetel pühadel olid Eesti reisijate lemmiksihtkohad Aasia suunal Bali, Tai, Singapur ja Dubai, jätkuvalt menukas oli Tenerife. Suusahundid eelistasid arvukate Alpi sihtkohtade kõrval Põhja-Soome ja Skandinaavia suusakeskusi, populaarsed olid ka soodsa hinna- ja kvaliteedisuhtega Tatrad. Kes eelistas kodumaale jääda, valis lõõgastumise GoSpas Saaremaal või Aqva Spa Rakveres. Tavapärasest enam osteti reisibüroo kinkekaarte, et kingisaaja saaks ise uuel aastal omale sobiva reisi välja valida.

Järgmine suurem reisilaine tuleb eestlaste seas veebruaris ja märtsis, mil minnakse enim Taisse ja Dubaisse, aga ka Miamisse, Sri Lankale ja Islandile. Suusatajad eelistavad lähikuudel jätkuvalt Alpe, kuid nõutud on ka Otepää ja Soome suusakeskused. Ka linnapuhkused Euroopa suurlinnades Roomas, Pariisis, Lissabonis, Prahas, Dublinis on talvekuudel üha populaarsemad.

Wris, vanim 100% Eesti kapitalil põhinev reisibüroo, tähistab tänavu oma 25. tööaastat. Wris korraldab peamiselt ameti- ja spetsiaalreise ning paneb kokku individuaalreise reisija soovidest ja vajadustest lähtuvalt. Samuti vahendab Wris mitmeid Eesti, Läti, Leedu ja Skandinaavia reisikorraldajaid, aga ka Saksamaa reisifirma Dertour’i ja Suurbritannia seiklusreiside pakkuja Dragomani reisipakette. Wrisil on bürood Tallinnas, Kuressaares, Pärnus ja Jõhvis, samuti online-büroo.