Sel aastal on tänu pikkadele pühadele võimalik ette võtta ka lennureise kaugematesse sihtpunktidesse. Finnairi Baltikumi müügijuhi Arunas Skuja sõnul on Finnairil praktiliselt kõik pikamaalennud jõuludest kuni aastavahetuseni välja müüdud.

“Kõige rohkem oleme müünud lennupileteid Aasia suunal Tai erinevatesse linnadesse, samuti Sinagpuri ja Hong Kongi. Talvise lennuplaani sihtpunktid Puhket ja Krabi on välja müüdud," ütles Skuja. "Samuti näeme, et aina enam ostetakse Baltikumist äriklassi pileteid pikkadele Aasia lendudele, sest hinnatakse mugavust: võimalust nautida pardal head toitu-jooki ning end välja puhata mugaval äriklassi istmel."

Nõutud on ka lendude kombineerimine: lennatakse Finnairiga Bangkokki, kus veedetakse paar päeva ning siis lennatakse edasi Krabisse või Phuketisse. Inimestele meeldib kombineerida linna- ja rannapuhkust, kommenteerib Skuja selliseid soove.

Kasvanud on ka nende reisijate arv, kes tahavad midagi eksklusiivset ja erilist. Näiteks saab tervitada uut aastat lennuki pardal – Finnairil on 31. detsembril mõlemad Helsingi-Bangkoki lennud välja müüdud. Uus aasta saabub ligi kümne kilomeetri kõrgusel kõigile turistiklassi reisijatele lisaks soojale toidule ja veinidele ka tasuta prosecco saatel, äriklassi reisijad võivad aga nautida šampanjat kogu lennu vältel.

23. detsembri õhtul lennatakse Eestist aga kõige enam Hong Kongi, Singapuri, Bangkokki, Londonisse ja Dubaisse.

Pikkadest lendudest on välja müüdud ka 16. detsembrist kaks korda nädalas startivad otselennud Miamisse.

Arunas Skuja hinnangul näitavad müüdud lennupiletid Euroopa suunal nõudlust nende pealinnade suunal, kus on ka atraktiivsed jõuluturud. “Väga populaarsed sihtpunktid on Euroopa jõuluturud Prahas, Berliinis ja Viinis,“ ütles Skuija ja lisas, et sõltumata aastaajast või pühadest müüakse lennupiletid alati välja ka Pariisi, Milano ja Londoni suunal.

Pühade eel on väga nõutud sihtpunktiks traditsiooniliselt ka Lapimaa, eriti Venemaa ja Aasia suunalt tulevate reisijate nagu jaapanlaste, hiinlaste ja korealaste jaoks.

Uue trendina tõi Finnairi müügijuht välja pühade ajal reiside lisamise nn expat’ide teenindamiseks – tegemist on inimestega, kes töötavad teises riigis, kuid kes soovivad pühadeks oma perede juurde tagasi koju sõida.

"Näiteks eestlased tahavad pühadeks Iirimaalt või Norrast koju saada, sama on lätlaste ja leedulastega. Soomest sõidetakse pühadeks Londonisse või Stockholmi, et veeta pühad lähedastega."

Kuhu plaanid ise pühade ajal reisida? Kirjuta kommentaaridesse.