Meretorn Saka mõisa juures

Suurepäraseid vaateid lahele saab nautida meretorni katuselt, kuhu viib keerdtrepp. Samuti võib nautida ka päikesetõusu või –loojangut. Varasemalt oli torn piirivalve käes ja seda kasutati prožektoritornina.

Narva linnuse torn

Kogu kindlus on väärt külastamist, sest see on huvitav ja pärineb 11. sajandist. Praeguse linnuse vanimad osad pärinevad umbes 1300. aastast. Kogu kindluse ala on 3,2 hektari suurune. Kauneimad vaated avanevad aga 51 meetri kõrguselt Pika Hermanni tornist.

Kiviõli Seikluskeskuse trossilaskumine

Kogu sõit algab mäe tipust, kuhu on ehitatud torn. Sinna külge on kinnitatud tross, mille kogupikkuseks on 600 meetrit ja sealt laskumisel võib kiirus tõusta kuni 80 km/h. Küll aga näeb mööda trossi laskudes kaunist Eestimaa loodust ja huvitavaid vaated. Laskumine on turvaline ja trossi küljes on ka korralik pidurdussüsteem.


Rannapungerja tuletorn

Torn on ehitatud 1937. aastal ja selle jalamile on rajatud vaateplatvorm, mida katab puitlaudis. Platvormilt avanevad imeilusad vaated Peipsi järvele ja rannale. Samuti toimub seal lähedal igasuvine Tuletorni Kontsert, mis on ideaalne võimalus veeta seltskonnaga aega. Sellel aastal toimus kontsert 21. juulil.

Ontika pankrannik - Balti klindi kõrgeim osa

Pankrannik on huvitav just seetõttu, et seal on nähtaval erinevate ajastute kivikihid. Samuti on see Eesti kõrgeim üle merepinna ulatuv osa, millel avanevad kõige ilusamad vaated merele ja kust saab nautida päikeseloojangut ja –tõusu. Pankranniku paekallas kulgeb Saka külast Toila laheni ja on umbes 23 kilomeetri pikkune. Kahtlemata on see koht, mida tasub külastada.

Allikas: idaviru.ee