Eesti suurim reisibüroo Estravel pani kokku TOP 6 sihtkohta, kuhu Eestist on aastavahetusel kõige rohkem reise tellitud.

Need pühadehooaja kuumimad sihtkohad on järgmised:

1. Tai
2. Araabia Ühendemiraadid (Dubai)
3. USA
4. Kanaari saared
5. Mehhiko
6. Egiptus

"Enamasti reisitakse omal käel kasutades regulaarlende, aga ostetakse ka pakettreise," kommenteerib aastavahetuse reisitrende Estraveli turundus- ja kommunikatsioonidirektor Kati Veskimägi. "Lisaks on aastavahetuse perioodil populaarsed suusareisid lähiriikidesse ning traditsiooniliselt tuntakse suurt huvi ka Eesti siseturismi võimaluste vastu (eelkõige spaad ja turismitalud)."

Kuid unustada ei saa ka kruiise - jõulude ajal on paljud Estraveli kliendid puhkamas hoopis merel, näiteks kruiisireisidel nii Kariibi merel kui ka Hawaiil.

Aastavahetusel on aga hinnad alati kõrgemad ja kui klient on hinnatundlik, siis soovitatakse Estravelist oma puhkust pigem natuke nihutada. Aastavahetusel reisimise vastu on huvi alati suur, mõned mõtlevad juba 2015/2016 aastavahetusele, kuhu saab soodsama lennupileti juba jaanuaris-veebruaris ära osta.

Dubai pilvelõhkujad.

"Aastavahetuse reisile soovijate peamiseks sooviks on soe ja mõnus rannasihtkoht," räägib Carlson Wagonlit Traveli turundusjuht Hiie Aru Eesti reisijate valikutest pikkade pühade ajal. "Õhk peab olema vähemalt +25, et saaks päikest võtta ja soojas merevees supelda."

Kaugematest sihtkohtadest on CWTs jätkuvalt populaarsed Aasia ja Kariibi mere saared.

Aasia number 1 sihtkoht on nagu ka eelmisel aastal Tai. Lennupileteid jõuludeks ja aastavahetuseks Bangkokki ja Phuketti hakati küsima juba suvel.

"Kuna Tai on väga mitmekesine ja peresõbralik maa, siis kasvab nende inimeste arv, kes üha uuesti Taimaale puhkusele sõidavad, valides puhkuseks Phuketi kõrval ka väiksemaid ja rahulikumaid saari," ütleb Hiie Aru, "eksootilistest sihtkohtadest on aga väga nõutud ka Bali".

Kariibi mere piirkonnas on sel aastal kõige rohkem küsitud puhkusereise Dominikaani Vabariiki. Neile, kellele ühest Kariibi mere saarest jääb väheseks, pakutakse aastavahetuse kruiise Kariibi merel.

"On päris põnev kogemus võtta uut aastat vastu rahvusvahelises seltskonnas ja ära näha ka mitu troopilist palmisaart," julgustab Hiie Aru ära proovima kruiisireisi tõeliselt suurtel ja luksuslikel Kariibide kruiisilaevadel. Aastavahetuseks on CWT lennutanud inimesi pidutsema ja puhkama ka Mehhikosse Cancuni.

Carlson Wagonlit Traveli aastavahetuse otselendude edetabelist leiab esikolmikus Tenerife, Egiptuse ja Dubai. Paljude puhkajate rõõmuks on Sharm el Sheik ja Hurghada sel talvehooajal taas tagasi.

"Praegu on aastavahetusreisid praktiliselt välja müüdud," lisab Hiie Aru, "kui midagi veel kuskilt leiab, siis üsna krõbeda hinnaga."

Go Traveli turundusjuht Anu Vane nimetab populaarseimaks aastavahetuse sihtkohaks Egiptust: "See on kõige soodsam võimalus aastavahetuseks varbad liiva sisse pista. Järgnevad teised pakettreiside sihtkohad. Kogumahult on aastavahetuse reiside müük suhteliselt sarnane eelmiste aastatega: suuri muutusi ei ole, kuid trend on kergelt kasvusuunas. Sel aastal oleme varasemast rohkem märganud, et meie kliendid plaanivad veeta aastavahetuse mõnes Euroopa suurlinnas – näiteks Londonis, Pariisis, Viinis."

Vane sõnul saab Eesti reisikorraldajatega ehk otse Tallinnast ja pakettreisiga tänavu aastavahetust veetma sõita Egiptusesse, Tenerifele, Taisse ja Dubaisse.

"Kui aga rääkida laiemalt kui vaid pakettreisid, siis väga populaarne talvepuhkuseks ja muidugi ka aastavahetuseks on Aasia suund," lisab Vane. "Näeme seda eelkõige lennupiletite müügi pealt. Suhteliselt kiiresti kadusid müügilt ka Tai ja Kambodža seiklusreiside kohad, veel on saadaval viimased kohad individuaalpakettidega ehk ilma reisisaatjata rannapuhkuseks Keralas Indias."

Alati on populaarsed ka aastavahetuse kruiisid ja peod laeval, palju tuntakse huvi ka piduliku Stockholmi kruiisi vastu, kuhu leidub veel üksikuid kohti.

Kuhu lähed ise sel aastavahetusel? Kirjuta kommentaaridesse.