Lisaks Aafrika nakkuskollete naabruses asuvatele riikidele on hakanud riigipiiridel inimesi kontrollima ka kaugemad riigid. Näiteks Mauritius, kus pole veel ühtegi nakkusjuhtumit, otsustas sulgeda piiri kõigile reisijatele, kes on viimase kahe kuu jooksul käinud Nigeerias, Sierra Leones, Guineas, Libeerias, Senegalis või Kongo DV-s.

Transpordiühendusi on katkestatud seoses ebola-ohuga aga järgmistel liinidel:

Gambia - lennud Guineast, Libeeriast, Nigeeriast ja Sierra Leonest on keelatud.
Gabon - lennud ebola nakkuskulletest on keelatud.
Senegal - keelas lennud Guineast, Libeeriast ja Sierra Leonest.
Kamerun - lennud on keelatud Nigeeriast.
Tšaad - keelas samuti lennud Nigeeriast.
Nigeeria - keelas Gambia lennukompanii Gambia Bird lennud riiki.
Côte d'Ivoire - reisilennud Guineast, Libeeriast ja Sierra Leonest on keelatud.

Lende jätkavad, kuid muudetud sõidugraafikutega Royal Air Maroc ja Brussels Airlines.

Air France lõpetas lennud Sierra Leonesse alates 28. augustist.
Asky Airlines (Togo lennukompanii)  lõpetas lennud Guineasse, Libeeriasse ja Sierra Leonesse.
Arik Air (Nigeeria lennukompanii) lõpetas lennud Libeeriasse ja Sierra Leonesse.
British Airways katkestas lennud Libeeriasse ja Sierra Leonesse kuni 31. detsembrini.
Emirates lõpetas lennud Guineasse.
Korean Air - 20. augustist on ära jäänud selle lennufirma lennud Keeniasse.
Senegal Airlines - lennud Senegalist Conakrysse (Guinea) on lõpetatud määramata ajaks.

Augustist alustasid esimesed Aafrika riigid ebola leviku tõttu piiride sulgemist.

Senegal sulges 21. augustil maapiiri Guineaga, õhu- ja merepiir on suletud nii laevadele kui lennukitele Guineast, Libeeriast ja Sierra Leonest.

Tšaad sulges 21. augustil maapiiri Nigeeriaga. Varem oli piir suletud reisijatele Guineast, Libeeriast ja Sierra Leonest.

Lõuna-Aafrika sulges aga sissepääsu kõigile välismaalastele, kes tulevad Guineast, Libeeriast ja Sierra Leonest. Siiski luibab valitsus "äärmisel vajadusel" neist riikidest reisida Lõuna-Aafrikasse.

Septembri alguses teatasid Angoola, Botswana, Kongo DV, Lesotho, Madagaskar, Malawi, Mauritius, Mosambiik, Seišellid, Svaasimaa, Tansaania, Sambia ning Zimbabwe, et reisijad, kes saabuvad ebola nakkuskolletest (riikidest, mis on nimetatud Maailma terviseorganisatsiooni poolt nakkuskolleteks), peavad olema 21 päeva arstliku jälgimise all.

Mauritius keelas 8. oktoobrist riiki sisenemise kõigil reisijatel, kes on viimase kahe kuu jooksul käinud Nigeerias, Sierra Leones, Guineas, Libeerias, Senegalis ja Kongo DV-s.

Seišellid keelasid samuti 8. oktoobril sisenemise nendel reisijatel, kes viimase 28 päeva jooksul on olnud Sierra Leones, Libeerias, Guinea-Bissaus, Guineas, Nigeerias või Kongo DV-s. Erandina lastakse riiki vaid Seišellide enda kodanikud neist riikidest, kuid need võetakse arstliku järelevalve alla.
Nii käib lennujaamas ebolakahtluse kontrollimine: puutevaba termomeetriga mõõdetakse otsaesiselt kehatemperatuuri.

Maailma terviseorganisatsioon (WHO) soovitab praegu vältida ilma äärmise vajaduseta reisimist Guineasse, Libeeriasse ja Sierra Leonesse. Lennujaamade turvatsoonides võib kuluda lisaaega, kui tehakse meditsiinilist kontrolli (mõõdetakse kehatemperatuuri). WHO soovitab palavikuga mitte reisida, kuna sellised reisijad võidakse isoleerida ja toimetada garantiini või saadetakse riigipiirilt tagasi.