Seitse miljardit dollarit maksev tehislaguun hakkab laiuma 40 hektaril ja on peaaegu neli korda suurem kui senine suurim sarnane rajatis Egiptuses Sharm el-Sheikhis. Rahvusvaheline ehitaja Crystal Lagoons rajab Mohammed Bin Rashid City District 1 luksusliku linnakeskkonna, mille keskmesse tekitataksegi suur merelaht, kus saab ujuda, tehisrannas lebada ja veespordiga tegeleda.

Lahe kaldale kerkivad luksusresidentsid, rohelised pargialad (üks park on suurem kui Hyde Park Londonis), kanalid ja kaubanduskeskused. Türkiissinine meri tehiskallastega imiteerib mõnda kariibi mere saare vaikset laguuni, kus on sobivaid atraktsioone nii perepuhkuseks, ostureisiks kui ärireisiks.

Puhkeala helesinise laguuniga saab valmis aastaks 2020. Kuid enne jõuab veel üks ehitus Dubais Guinessi rekordite raamatusse - 2015. aastal valmib seal maailma suurim vaateratas.

Dubais asub veel maailma suurim lilleaed - Dubai Miracle Gardens 45 miljoni lillega, maailma suurim supermarket, maailma suurim lennujaam (avatakse uuendatuna 27. oktoobril), maailma suurim tehissaar, maailma suurim lõbustuspark, maailma suurim sisetingimustes asuv suusakeskus.