Dubai projekt kestis poolteist kuud, mil Metuse paigaldajad töötasid 45kraadises kuumuses lauspäikese all. Kogu klaas viidi Eestist kohale lennukitega ja klaaside valmistamisel pidi arvestama mitte ainult objekti vajadustega, vaid ka sellega, kui suured paneelid transpordilennukisse mahuksid.

Kuna tegemist on ujuvsaarega, siis oli kraanade ligipääs sinna välistatud ning kuni 400 kg kaaluvaid klaaspakette paigaldati kohapeal valmistatud tõstevahenditega.

Töö käigus tekkis ka tagasilööke. 8. märtsil tabas piirkonda suur äikesetorm ja üleujutuste laine. Ühe päevaga sadas maha 2,5 aasta sademete norm ning see seadis hetkeks isegi ohtu kogu ehituse jätkumise.

Regioonis kuulutati välja looduskatastroofi seisukord. Tugev torm tahtis minema lennutada kõrgele tõstetud ning paigaldusvalmiduses ehitusmaterjale. Kõikide ehitajate ühisel pingutusel suudeti objekti seisukord siiski kontrolli all hoida ning objekt valmis õigeaegselt.

Firmale on tegemist juba mitmenda eduka rahvusvahelise projektiga, alles mõni kuu tagasi kuulutati Stockholmi ehitusmessil Metus-Est AS-i teostatud objekt Rootsi parimaks klaashooneks.