Sloveeniasse reisivate Ameerika Ühendriikidest pärit turistide osakaal on viimasel ajal lausa 10-protsendise kasvu teinud. Seda peetakse väikese riigi puhul lausa massiliseks kasvuks. Kümneprotsendine kasv tuli võrdluses möödunud aja sama perioodiga, vahendab news.com.au.

Sloveenia pole sugugi mitte tagasihoidlik proua Trumpi teemal. Selles valgusvihus lõikab riik nii palju kasu kui vähegi võimalik. Sloveenia ametlik veebileht tervitab selle külastajaid lausega „Ameerika Ühendriikide esileedi kodumaa".

Kasvanud on ka giidiga reisid, kus turiste viiakse proua Trumpiga seotud paikadesse, nii tema lapsepõlvekoju Sevnicasse kui ka keskkooli, kus ta õppis. Aga ka kohtadesse, mis on seotud tema modellikarjääri algusega tema varastes 20ndates.

Melania-maania on võtnud eriti tormilise hoo sisse Sevnicas, väikeses linnakeses, mis asub Sloveenia alpide jalamil. Linnakeses elab vaid 5000 elanikku olles populatsioonilt võrreldav näiteks Eesti väikelinna Jõgevaga.
Melania kodulinnas Sevnicas asuv pesupood Lisca.

Sevnica kohalikud on hakanud oma kodusid kaunistama tähekeste ja lintidega. Seda tehti eriti agaralt Ameerika Ühendriikide presidendikampaania ajal. Sevnica vabaduse väljakule heisati selleks puhuks suisa USA lipp. Linnas peeti lausa kolmepäevaseid pidustusi ajal, mil Donald Trump ametisse nimetati.

Üks kohalikest restoranidest on lausa leiutanud magustoidu, mis kannab nime Melania. Linna hümn on pühendatud nende kõige kuulsamale kunagisele residendile.

Proua Trumpi sünninimi on Melanija Knavsi. Ta sündis Novo Mesto linnas 1970. aastal ning kolis lapsepõlves Sevnicasse. Sel ajal on Sloveenia veel Jugoslaavia osa. Ta lahkus Sloveeniast New Yorki 1996. aastal ning kümme aastat hiljem omandas USA kodakondsuse.

Kuigi kodused elavad Melaniale kaasa, pole viimasel oma kodumaa vastu vähimatki huvi. 46-aastane naine käis teadaolevalt viimati Sloveenias 2002. aastal, mil tutvustas oma toonasele poiss-sõbrale Donald Trumpile oma vanemaid ning kuurortlinna Bledi.
Melania ja Donald Trump.