Peale avamist renoveeritud rada läbides pole muidugi hirmu faktor enam endine.

Caminito del Rey ehk nn maailma hirmsaim matkarada avatakse järgmise aasta alguses, kui see on miljonite eurode eest renoveeritud ja turvalisemaks muudetud. See uus rada on loomulikult palju steriilsem ja ohutum, kui varem online-meedias kuulsust võitnud kõõlumine katkisel betoonrajal, mis oli kaljuservadelt kohati alla varisenud.

Teekond, mis tõlkes tähendab "kuninga jalgrada", kulgeb mööda Gaitanesi kaljuserva Lõuna-Hispaanias.

Miljonid inimesed on vaadanud klippe Youtube´is (ja sellest on kirjutanud ka Reisijuht - toim.), kui hulljulged matkajad turnivad katkisel meetrilaiusel rajal (vaata algusvideot).

Raja mõlemas otsas asuvad sissepääsud olid suletud peale 1999. ja 2000. aastal toimunud raskeid õnnetusi. Kuid vaatamata sellele üritati rada ikka läbida.

Kohati olid rajast säilinud vaid püstloodis kaljusse rammitud üksikud metalltalad, millel raja illegaalsed läbijad kõõlusid, proovides vältida kukkumist Guadalhorce´i mägijõkke.

2011. aastal otsustasid Andaluusia valitsus ja Malaga linnavalitsus, et jagavad raja taastamise kulusid, mis olid kokku 5 miljonit eurot.

Tööd algasid selle aasta märtsis. Kohalikud omavalitsused loodavad, et ekstreemse raja taastamine ja ohutuks muutmine elavdab turismi piirkonnas. 1,2-kilomeetrine rada ehitati alguses selleks, et tagada tööliste ja ehitajate ligipääs Guadalhorce´i tammile.

Kuninglik nimetus tekkis seoses sellega, et tammi õnnistas 1921. aastal sisse kuningas Alfonso XIII. Tema lapselaps Felipe VI on palutud uuel aastal matkarada avama.

Kui matkarada järgmise aasta jaanuaris-veebruaris avatakse, on see esimesed kolm kuud külastajatele tasuta. Hiljem muutub rada tasuliseks, aga hind pole veel teada. Matkarajale minevate inimeste arv on piiratud seoses turvalisusega rajal olevatel sildadel.
Raja olukord enne remonti oli matkajate jaoks üsna ohtlik.