Lähim koht mõnusaks jahedaks puhkuseks on The Telegraphi hinnangul Lätis asuv Jurmala - vaid mõnikümmend kilomeetrit pealinnast Riiast asub kuurort, kus on puhanud Nõukogude Liidu juhid Brežnev ja Hruštšov, kirjutab The Telegraphi reisirubriik, lisades olulise eelise lõunamaapuhkusega võrreldes: "Temperatuur küündib +20 kraadini vaid kesksuvel, seega pole rannapuhkuseks vaja isegi päikesekreemi."

Kuid lisaks Jurmalale soovitatakse brittidele veel teisigi jahedaid kohti, kuhu suvekuumuse eest pageda - Eestit küll nende hulgas pole, kuid meist põhja poole jäävaid kohti küll.

Lofootidel Norras on alati mõnusalt jahe. Golfi hoovus hoolitseb selle eest, et see jahedus liialt ei lahtuks. Samas pole lootustki, et temperatuurid kõrbekuumuseni tõuseks. Hebriidid Šotimaal on samuti saared, mis aitavad jahedust hoida. Veel leiab soovituste hulgast Kosteri saared Rootsis, Fääri saared, Guersney (Kanalisaartest), muidugi Island ja Taani suurim saar Sjælland. Rootsi jahe koht brittidele kuuma eest põgenemiseks on Skane, kui aga rohkem mandrile jääda, siis mägede jaheduses peituv Salzburg.
Jurmala jahedad suved võivad olla magnetiks kuuma käes vaevlevatele lõunamaa turistidele.

Vahemere ääres on turistid pidanud taluma juba ekstreemseid üle 40-kraadiseid temperatuure ning päris paljud neist vaatavad juba lootusrikkalt põhja poole, kus on jahedam.

Kuhu põgeneksid ise kuuma ilma eest või kas üldse põgeneksid?