„Kuigi Megastari tulekuga paralleelselt tõstame kogu Tallink Shuttle teenuse kvaliteeti, jätame piletite hinna samale tasemele. Viimase kümne aasta jooksul on sel liinil meiega reisinud üle 41 miljoni inimese, kes on andnud väärtuslikku tagasisidet, mis realiseeritakse Megastari pardal. Logistilised mugavused, suur ja läbimõeldud kaubandusala, mitmekesine valik söögikohti üheskoos toidu nautimiseks on vaid mõned näited. Ka keskkonnasõbralikud lahendused, mida Megastari disainimise ja ehitamise juures on silmas peetud, on paljude meie reisijate jaoks järjest enam olulisemad,” märkis AS-i Tallink Grupp juhatuse liige Lembit Kitter.

Megastari üleandmine Meyer Turku laevatehase poolt on planeeritud aset leidma järgmise aasta jaanuari teises pooles, võimaldades laeval 29. jaanuarist Tallinna-Helsingi liinile reisijaid teenindama suunduda. Juhuks kui laeva üleandmine peaks toimuma hetkel planeeritust hiljem, müüakse Megastari esimestele reisidele esialgu asenduslaeva Superstari mahus pileteid vältimaks võimalikku ülebroneerimist. Müügikeskkonnas muutub Superstari laeva nimi Megastariks teisipäeva, 15. novembri jooksul.

Megastaril on praeguste Tallink Shuttle kiirete reisilaevadega võrreldes 62 protsenti enam ruumi. Reisijateala on suurem 40 protsendi võrra, mahutades 2800 inimest. Laeva autotekile sõidavad sõidukitega reisijad teise tasandi rambi kaudu, kaubikutest ja bussidest eraldi. Laeval asub ka 150-ne autokohaga garaaž, kuhu on reisijatel juurdepääs terve reisi vältel ning mis on ühendatud poega Traveller`s Superstore.

Kui varem on lounge`id kuulunud Comfort ja äriklassi teenuse juurde, siis Megastaril lisandub standard-klassi teenusele samuti oma lounge. Täiesti uue kontseptsiooniga, vaikne ja mugavate tugitoolidega istesalong on avatud kõikidele reisijatele. Istesalongis on enam kui 300 istekohta ning alale on planeeritud suur hulk seinakontakte telefonide ja teiste elektriseadmete laadimiseks ja kasutamiseks reisi vältel.

Megastaril saab olema seitse erinevat restorani ja kohvikut, mille hulgas on nii klassikaline buffet-restoran, a la carte restoran, kiirtoidurestoran ja kohvikud. Laeval asuvad ka pubid ja baarid.

Lastega reisijate rõõmuks on laeval ka värske ja põhjamaise ilmega laste mänguala.

Megastar saab olema Tallinki suurim kiire reisilaev, olles 212 meetrit pikk ning mahutades korraga 2800 reisijat, mis on samaväärne kruiisilaeva Baltic Queen`iga. Megastar hakkab kasutama kütusena veeldatud maagaasi, kuid on võimeline sõitma ka tavakütusega. Kasutades veeldatud maagaasi, väheneb laeva ökoloogiline jalajälg võrreldes tavapäraste laevadega oluliselt, sest sõites ei erita laev heitgaasides enam vääveloksiide ega tahmaosakesi ning ka lämmastikoksiidide ning süsnikdioksiidi tase väheneb oluliselt. Olles loodud eksklusiivselt Tallinna-Helsingi liinile, järgib uus laev kõiki praeguseid ning tulevasi Õhuemissioonide Seireala nõudeid, mille alla kuulub ka Läänemere piirkond. Koostöös WWF Soomega on alustanud kampaaniat Läänemere viigerhüljeste kaitseks, kus kõik annetajad saavad oma nime digitaalselt Megastarile kirjutada. Tallinki jooksvad uudised laeva kohta on üleval aluse ametlikul kodulehel: http://megastar.tallink.com