Maailma suurima valikuga majutuse broneerimise veebisait Booking.com toob sinuni tuhandete reisijate soovituste põhjal koostatud nimekirja Baltimaade parimatest sügisestest sihtkohtadest, kus loodust, spaasid ja ainulaadseid elamusi nautida.

Anykščiai, Leedu

Omal ajal oli Anykščiai, kus on elanud palju Leedu kirjanikke, peamiselt klassiekskursioonide sihtkoht. Tänapäeval on linnake populaarne turistide seas. Ajaloohuvilised leiavad siit vabadusvõitluse ja salajase raamatukaubandusega seotud vaatamisväärsusi, adrenaliinisõltlasi ootavad kitsarööpmeline raudtee ja lõbusõidurada, sügise ilu nautijaid aga puulatvadesse rajatud tee, Bijeikiai vaatetorn ja Skapiškiai küla labürint. Varu ümbruse avastamiseks aega ning veeda öö SPA Vilnius Anykščiai hotellis või Pušų Takasi külalistemajas, mida Booking.com'i kasutajad kõrgelt hinnanud on.

Pamaryse piirkond, Leedu

Pamaryse kanti kutsutakse tihti Leedu Veneetsiaks. Paarikesed, pered ja üksikreisijad saavad selles rohelises veekogusid täis piirkonnas loodust nautida. Suundu Mingė kalurikülla, mille elanikud on uhked oma maitsva kalasupi üle, sealt edasi aga sõida paadiga Rusnėsse, Leedu ainsasse saarel asuvasse külla, või väisa Kura lahe ääres populaarset Ventėt. Viimane on tuntud ornitoloogide seas, sest sulelised peatuvad siin enne talveks lõunasse lendamist. Tõeliselt eheda reisielamuse saamiseks veeda öö mõnes piirkonnale omases arhitektuuristiilis ehitatud majakeses, millest paljud leiad Booking.com'i saidilt.

Birštonas, Leedu

Birštonase ainulaadset ja lõõgastavat atmosfääri hindasid juba 15. sajandi Leedu Suurhertsogiriigi aadlikud, kes siin puhkamas käisid. Tänapäeval on see nädalavahetuseks reisile minejate seas taas au sisse tõusnud. Spaalinnana sobib Birštonas hästi mõnusaks sügispuhkuseks ning Booking.com'i kasutajad soovitavad seda seoses vaikuse, looduse ja lõõgastusega. Kui oled spaas iluprotseduuridega ühele poole saanud, ootavad sind matkarajad, jalgrattarent või paadisõit Leedu pikima jõe Nemunase vetel. Bookingu külastajate hinnangul kuuluvad piirkonna parimate majutuspaikade hulka Birštonases asuv Vila Klasika või lühikese autosõidu kaugusele jääv hotell Harmony Park.

Sigulda, Läti

Võib peaaegu kindlalt väita, et iga lätlane on vähemalt korra Siguldas käinud. Sellegipoolest on see linn ikka ja jälle külastamist väärt, eriti sügisel, mil Gauja jõe oru mõlemal kaldal puhkeb metsas värvide pillerkaar. Imetle suurepärast vaadet lähedal asuva keskaegse Turaida linnuse tornist (see on 319 astmest üles rühkimist igati väärt) või sõida köisraudteega üle Gauja jõe oru. Kui tahad üksi loodusesse lõõgastuma minna, laenuta jalgratas ning suundu koopaid ja kaljusid avastama. Mugavaks ööbimiseks Siguldas sobivad hotell Livonija või korterhotell Prieka Pietura, mida külastajad on kõrgelt hinnanud (9,0 ja 9,2/10).

Liepāja, Läti

Kui tahad muremõtted peast pühkida, sobib selleks hästi Liepāja, mida kohalikud tuulte linnaks kutsuvad. Pane soojalt riidesse, võta termosega teed kaasa ja suundu Põhjamuulile mere metsikut poolt vaatama või imelist päikeseloojangut nautima. Liepājas on lisaks loodusele palju muudki ning selle lummavatel väikestel tänavatel, mida ehivad hubased puumajad ja kaunid juugendhooned, on lihtne ennast unustada. Julgemad külastajad peaksid üle vaatama ka Karosta vangla. Samuti püüab siin pilke uus merevaigust inspireeritud kontserdimaja, mis võitis hiljuti rahvusvahelise arhitektuuriauhinna. Maailmatasemel muusika nautimine on parim viis oma päevale punkti panemiseks. Lõõgastavaks puhkuseks sobivad hotell Vilhelmine või hotell Promenade, mis on Booking.com'i kasutajatelt kõrge hinnangu saanud.

Ķemeri rahvuspark, Läti

Tõmba Ķemeri rabas suur sõõm karget sügisõhku kopsudesse ning naudi avarat vaadet märja sambla, väikeste tumedate järvede ja pisikeste männipuudega maastikule. Pimedal sügishommikul võib olla raske vara ärgata, aga vaatetornist uduse raba kohale kerkiva päikese imetlemine on seda väärt. Pärast jalutuskäiku saad tutvuda endise Ķemeri kuurordi ajaloolise ümbrusega, kus pilku püüavad maaliline park ja huvitav arhitektuur. Lähedal tegutsev hotell Melnais Stārķis või Jūrmalas asuv Villa Joma (mõlemad on saanud reisijatelt hindeks "suurepärane") on öö veetmiseks head valikud.

Rõuge

Rõuges saavad kokku Eesti looduse ilu, värske õhuga metsarajad, jääajal tekkinud iidsed järved ja ingellik Eesti Ema monument. Suur Munamägi asub siit vaid 15-minutilise autosõidu kaugusel ning piirkonna kuppelmaastik on kuldsete lehtedega ehitult eriti muljet avaldav. Öö või paari veetmiseks sobib hästi Ööbikuoru Villa, mida Booking.com'i kasutajad on hinnanud 10-palli skaalal 9,7 vääriliseks.

Peipsi kallas

Peipsi kalda ajaloolised külad säravad sügisel oma tippvormis, sest just siis käib siin legendaarsete Peipsi sibulate saagikoristus. See kuldne köögivili on piirkonna kultuuriloos nii tähtsat rolli mänginud, et tänapäeval saab külastaja Peipsi kaldaid avastada mööda Sibulateed ning osaleda käsitöö ja söögivalmistamise õpitubades või pärimusekskursioonidel ning proovida vibulaskmist ja seilamist. Avastamist ootavad ka Alatskivi loss ja Vene vanausuliste kogukonna kultuur. Ajalooline Nina Kordoni külalistemaja on üks parimaid paiku, kus Peipsi ümbruses seigeldes peatuda.

Madila Mahetalu Nissi vallas Harjumaal

Harjumaa

Tallinnast vaid lühikese sõidu kaugusel ootavad Harjumaa ajaloolised mõisad, lummav Jägala juga ja tohutusuur Viru raba, kus külastajaid paeluvad laudteed ja vaatetorn, mille otsa ronijale on autasuks imelised vaated sügisvärvides ümbrusele. Hea õnne korral võib matkaja siit isegi mõned mahlased jõhvikad leida. Kultuurihuvilisi meelitab novembris toimuv Pimedate Ööde Filmifestival, mis toob Tallinna maailmakino paremiku. Harjumaa enam kui 560 peatuspaika pakuvad midagi igale eelarvele ja maitsele.