Reisijuht.ee ja Turist.ee korraldatud Eesti suurima reisifoto konkursi Reisifoto 2017 žürii selgitas enam kui 5500 laekunud foto hulgast välja võitjad nii harrastajate kui ka professionaalsete fotograafide seas.
Professionaalide kategoorias võistlesid omavahel fotograafide portfooliod, mida esitati kokku kuusteist.

Zürii koosseisus Aivar Pihelgas, Birgit Püve ja Renee Altrov tunnistas aastal 2017 parimaks professionaaliks Kaupo Kikkase Amazonases pildistatud seeriaga "Metsast linna".

Kikkas kirjutas oma Facebooki lehel, et realiseeris auhinnaraha kolmeks kaameraks, mille omanikuks saavad kolm vaimupuudega fotograafi.

"Kevadel õnnestus võita Delfi reisifoto konkurss, mis tähendas koos tunnustusega ka auhinnaraha Nikonilt. Otsustasin, et see auhind võiks minult edasi liikuda inimestele, kes tänu sellele väiksele abile saaksid hingega pildistama hakata," kirjutab Kikkas oma Facebooki lehel.

"Aivar Pihelgas aitas selle raha konvertida kolmeks Nikoni kaamerakomplektiks ja täna (kolmapäeval - toim.) oli lõpuks see rõõmus hetk, kus kolm vaimupuudega inimest saidki oma kaamerad kätte," lisas Kikkas. "Loodetavasti on meil nüüd kolm uut loomingulist ja hingega asja juures olevat fotograafi."