Taskuvarastest aitab pääseda oma väärtuslike asjade hoidmine nii, et neid poleks võimalik lihtsalt ära võtta. Panime kokku mõned kavalad vahendid ja nipid, kuidas oma asjade kättesaamine osavatele pikanäpumeestele võimalikult raskeks teha.

1. Rihmaga kotte ja kaameraid kanna kõhul

Kui kasutad õlakotti või hoiad kaamerat rihma otsas, ära kanna neid õlal. Sealt on “kotijooksjatel” neid lihtne kaasa rabada. Nii õlakotti kui kaamerat kanna enda ees kõhul, nii saab neist kiiresti kahe käega kinni haarata.

2. Võta olulistest dokumentidest kaasa koopiad

Kui pass varastatakse, on probleeme palju. Veel rohkem tekib aga jamasid siis, kui muud dokumenti või vähemalt passi koopiat kaasas pole. Seega — kui taskuvaras on oma töö teinud, siis vähenda selle kahjusid oluliste dokumentide koopiate kaasaskandmisega reisil.

3. Rahavöö — kõige klassikalisem lahendus

Reisipoodides ja lennujaamade kioskites on selliseid abivahendeid taskuvarastest hoidumiseks müügil mitut sorti. Põhiline, et rahavöö oleks õhuke ja mugav. Üks mugavamatest on näiteks Silk Undercover Money Belt, mille teeb eriliseks mugav materjal — naturaalne siid. See on hingav ja pestav, maksab 30 euro kandis, kaalub 57 grammi. Passi ja üksikute sularahakupüüridega on rahavöö ka õhemate riiete all pea märkamatu.

4. Raha strateegilistesse kohtadesse — Braza salapeidik

Rinnahoidjas kantav õhuke salakott väiksemate väärtasjade hoidmiseks jääb taskuvarastele tabamatuks, mahutades krediitkaardi, mõned paberraha kupüürid ja ID-kaardi. Rinnahoidja külge kinnitub Braza takjapaelaga, maksab seitse eurot. Lisaks võib poodidest leida ka taskutega rinnahoidjaid või aluspesu, millesse varandus turvaliselt ära peita.

5. Salataskuga särk jääb märkamatuks

Diskreetse salataskuga särk on samuti hea võimalus oma väärtuslikumad asjad tänaval liikudes peidus hoida. Tõmblukk on suletuna peaaegu nähtamatu, salatasku mahutab sularaha, krediitkaardi ja ID-kaardi.

6. Vargakindlad püksid — palju taskuid, kõik turvatud

Üks kindlamaid viise oma rahakotist või mobiilist ilma jääda on neid tagataskus kandes. Rahvarikastes kohtades ei märka turist vastu liibuvat taskuvarast ning varanduse taskust väljalibistamine on lihtsamast lihtsam. Need tõmblukkudega püksid aga valmistavad taskuvargale üllatuse — taskud on seestpoolt kinni, neisse märkamatult kätt ajada on tunduvalt keerulisem. Seega reisile minnes tasub kohvrisse pakkida ka sellised püksid, mille taskud käivad tõmblukuga kinni.

7. Kuulus Sterling Jacket — abiks nii lennukis kui tänaval

Tegemist on disaintootega, mis mahutab märkamatult igasugustesse erineva suurusega põuetaskutesse reisil vajamineva elektroonika — nutitelefonist tahvelarvutini. Lisaks sellele, et kogu oma varanduse saab ihu lähedal hoida, on Sterling Jacketi teinegi hea omadus: lennukisse kaasa võttes aitab see pagasitasust hoiduda. Võta kõik üleliigsed asjad, mis käsipagasisse ei mahu ja topi hõlma alla. Nii teenib hinnaline jakk end kiirelt tagasi. Kokku on Sterling Jacketil 23 peidetud taskut ning need kaitsevad ka NFC- ja RFID-skännerite eest, et keegi ei saaks kaugloetavaid kaarte või passe lugeda.

8. Jäta oma väärtuslikud asjad koju (või hotelli seifi)

Sellest punktist võiks ju ka alustada, sest kui varandust kaasa ei võta, siis pole taskuvarastel ka midagi näpata. Kuid alati see ei aita — sularaha võib vaja minna näiteks turulkäigul ning ID-kaarti on mõnikord vaja ette näidata. Kuid nutitelefonid, tahvlid, MP3-pleierid ja muud ajaviiteseadmed pole alati vajalikud, kui tänavale lähed. Jäta need koju või hotelli seifi maha.

9. Õpi olema tähelepanelik

Pööra tähelepanu, kui keegi müksab või liibub liiga lähedale — tal võivad olla kurjad kavatsused. Ära lase oma kotti väljas olles hetkekski silmist.

10. Väldi asjade hoidmist tagataskus

Kui sul just pole punktis number kuus kirjeldatud vargakindlaid taskuid, ära jäta rahakotti või telefoni tagataskusse. Kui vargakindlaid taskuid pole, kanna kõige hinnalisemaid asju põuetaskus.

Allikas: cheapflights.com