“Inimese elu on aegade algusest keerelnud toidu hankimise, valmistamise ja söömise ümber. Eesti traditsioonilist talurahvakööki on mõjutanud looduskeskkonna ja kliima kõrval ka erinevad kultuurid, millega ajalugu meid on kokku viinud. Veelgi mitmetahulisemaks muudavad toidulaua piirkondlikud iseärasused, näiteks setude, saarlaste ja võrokeste köök. Kõige selle tõttu on Eesti toidukultuuri väga põnev avastada,” ütles Go Traveli turundusjuht Anu Vane.

Möödunud aasta lõpus ilmunud raamatust „101 Eesti toitu ja toiduainet“ inspireeritud reisiprogramm uurib, milliseid roogi me omaks peame ja milliseid võõrastame, kuidas toitu lauale seame, kellega ja mil moel söögiaegu jagame. Ainulaadseid reise toimub suvel vaid kaks, neist esimene stardib juba vähem kui nädala pärast, 12. juunil. Reise juhib Ööbiku gastronoomiatalu peremees ja tuntud kokk Ants Uustalu.

Giidi juhatusel külastatakse nii Ööbiku gastronoomiatalu, Põhjaka mõisa kui ka mitmeid toiduga seotud Eesti muuseume ja isegi Eesti oma juustufarmi! Lisainfo reisikava ja toimumisaegade kohta on leitav siit.