Pere süüdistab tütre surmas Whitewateri veeparki Põhja-Carolinas, pärast mille külastamist 18-aastane Lauren haigestus, vahendab news.com.au.

Perekonna hinnangul rikkus veepark teadlikult ohutusnõudeid.

Kohtumaterjalide järgi võttis 18-aastane Lauren koos sõpradega osa giidiga parvesõidust. Parvetades läks parv ümber ja Lauren vajus tervenisti vee alla, kus ta tõenäoliselt eluohtliku amööbiga kokku puutuski.

Mitu päeva pärast reisi hakkas Lauren kurtma põskkoopa valu üle. Seal oli tekkinud põletikuline ummistus, mille tõttu viidi noor naine haiglasse. Mõned päevad hiljem naine suri, diagnoosiks aju õgiva amööbi Naegleria fowleri poolt põhjustatud ajuinfektsioon.

Harulane ning peaaegu alati surmaga lõppev infektsioon saab alguse inimkehasse sisenevast amööbist, mis enamasti on oma leidnud tee inimese nina kaudu. Amööb elutseb soojaveelistes järvedes, jõgedes ja pinnases.

Veepargis läbi viidud testimistulemused näitasid, et veepuhastussüsteemid ei töötanud õnnetuse toimumise hetkel piisavalt hästi ning see jättis õhku ka võimaluse, et pargi külastajad võisid infektsiooniriskile avatud olla.

Kohtuskäiguga soovitakse veepargilt välja nõuda miljon dollarit. Väidetavalt olla klooritase kuni kümme korda nõutust madalam olnud. Whitewateri keskus ei suutnud reguleerida ka veetemperatuuri, et välistada amööbi vohamist.