Airbnb-s saab nüüdsest reserveerida kogemusi kohalike inimestega. Selle all mõeldakse kõike alates ringreisidest ja üritustest kuni kontsertide ning töötubadeni. Eesmärgiks on pakkuda reisisellildee selliseid asju, mida kogevad kohalikud, elades just selles paigas, kus nemad parajasti ringi reisivad.

Teenust on juba Londonis testitud ning alates möödunud nädala reedest pakutakse Airbnb keskkonnas enam kui 500 kogemust 12 linnas üle kogu maakera. Näiteks on nende hulgas viiuli meisterdamine Pariisis, maratonijooksjate treening Nairobis ning samuraidele sparringupartneriks olemine Jaapanis. Cape Towni reisivad inimesed saavad külastada Nelson Mandela kunagist vangikongi, mida esitleb endine vangivalvur Jack Swart. Umbes 10% kogemusteenustest arvatakse omavat kohalikule kogukonnale positiivset sotsiaalset mõju, neid pakuvad kogukondlikud organisatsioonid.

Lisaks sellele on Airbnb loonud partnerlussuhted Resy-nimelise keskkonnaga, mille kaudu saab restoranides kohti broneerida. Nüüd saab seda teha otse Airbnb äpist.

Ühtlasi teatas Airbnb tegevjuht Brian Chesky Los Angeleses peetud aastakonverentsil, et tulevikus on plaanis hakata pakkuma ka lennu- ja muid teenuseid.

Laienemine toob aga kaasa ka karmimad turvameetmed. Nii teenuste pakkujad kui nende kasutajad peavad lehele sisse skänneerima elukohajärgse valitsusorgani väljastatud ID-dokumendi ning ennast süsteemis ka fotografeerima. Need vaadatakse läbi ja kiidetakse heaks, kui kasutaja identiteet on kindlaks tehtud.

Laienemisplaanidega samaaegselt on aga Airbnb tegevusele sellistes linnades nagu New York ja London, piirangud seatud. Ka mitmetest teistes turistide meelispaikades, näiteks Islandil, tuleb firmal järgida teatud kitsendavaid reegleid.

Allikas: lonelyplanet.com