airBalticu tegevjuht Martin Gauss: “Mul oli väga hea meel olla CS300 ajaloolisel esimesel lennul Tallinnasse ja suur rõõm jagada seda tähtsat hetke partnerlennujaama juhtkonnaga. airBalticu jaoks oli märkimisväärselt hea suvi, kuna meie Tallinna liinide järgi oli suur nõudlus. Me oleme väga tänulikud oma Eesti reisijatele ja kui Bombardier pikendas oma liinitesti programmi, valisime just Tallinna lennujaamaks, mida see kaasaegne uus lennuk külastab.”

Tellimus 20-le CS300 lennukile, mis lisanduvad airBalticu olemasolevale 12-le Q400 turboprop lennukile tähendab, airBalticust saab järk-järgult täielikult Bombardieridest koosneva lennupargiga vedaja. Liinitestilennud pakuvad head võimalust näha, kuidas lennuk toimib tüüpilises igapäevaolukorras, mille käigus jälgitakse nii sooritust lennuväljal, ümberpöördumise aegasid, kui ka maapealseid operatsioone erinevates lennujaamades.

Nagu varem teatatud, siis 2016. aasta aprillis ja mais sai airBaltic ajaloos esmakordselt reisijatearvult number 1 lennufirmaks Eestis. airBaltic on aina täiustanud oma Tallinna liine, avades otselennu Vilniusesse kahe mugava hommikuse ja õhtuse lennuga, mille hinnad algavad 29 eurost. Osana Horizon 2021 äriplaanist opereerib airBaltic 11 otseliini Tallinnast ja Vilniusest järgmisel viiel aastal, mida on võimalik kombineerida mugavate jätkulendudega Riiast.