Riia, Läti

Tallinnale lähim city pole mitte Helsingi, Peterburi ega Stockholm, vaid Riia. Ja lähim mitte geograafiliselt, vaid emotsionaalselt.
Võluv arhitektuur ja kohvikud teevad Läti pealinnast palju meeldivama suvise puhkusepaiga kui ülerahvastatud Lääne-Euroopa suurlinnad seda on. ja uskuge meid, paar laevatäit Ameerika kruiisituriste ei muuda teie puhkust mitte kuidagi romantilisemaks - ja Riit nad õnneks tõesti veel ei ole avastanud.

Riia

Riiga mahub midagi kõigi jaoks. Hedonistlikke hetki pargis murul pikutatdes või õhtul ooperis, maailma hipsterite poolt parimaks tänavaks valitud Miera iela või siis jalutuskäigud juugendarhitektuuriga palistatud tänavatel.

Meie lemmikhotell: Hotell Bergs
19.sajandi fassaadi taga peiutvad kõiki mugavusi pakkuvad toad ja mõnusad kaminad, mille ees vihmastel suveõhtutel koos kaisus olles aega veeta.

Foto: Hotel Bergs

Loe veel: 10 parimat tasuta võimalust Riias põnevalt aega veeta
Väljaspool Riia vanalinna võib avastada, et siin on palju rohkem teha, kui vaid vanadel munakivitänavatel jalutada - on olemas veel moodne Riia, kunstiline Riia, Art Noveau ehitised ja roheline Riia. Näiteks Andrejsala on kesklinna lähistel asuv piirkond, mis oli kunagi tööstussadam. Nüüd arendatakse sellest kultuuri- ja meelelahutuskeskust stuudiote, klubide, kohvikute....LOE EDASI

Samal ajal, kui massid suunduvad Como äärde, Veneetsiasse või Lõuna-Itaalia randadesse, on Garda romantiline ja rahulik, pakkudes samal ajal kõike, mida Itaaliast oodatakse, see tähendab peamiselt suurepärast toitu ja veini.

Romantika kipub hajuma, kui pangakonto kosmilisel kiirusel tühjeneb - Garda ääres võib elada õnneks üsna stressivabalt. Ka kohalesaamine pole suur probleem - lennake Ryanairiga Bergamosse ja rentige auto või hüpake rongi peale!

Rendiuto pole hädavajalik, kuid lubab siiski mugavamalt tiirutada ümbruskonna idüllilistes külades, näiteks Sirmiones.

Meie lemmikhotell: Villa Feltrinelli
Kunagine luksuslik eramu on nüüdseks ümber tehtud butiikhotelliks. Kui te ei saa sinna tuba või ei või seda endale seekord lubada, siis käige vähemalt hotelli baaris kokteile joomas!

Garda järv

Eksootilisel Balil on suvi tegelikult parim aeg, sest talvel-kevadel lopsakat rohelust kastvad vihmad on lõppenud. Ehkki kaugel, on Bali Indoneesia saartest ilmselt kõige paremini Euroopaga ühendatud ning lennuvõimalusi tõesti palju.

Bali on Väikeste Sunda saarte läänepoolseim saar. Bali kuulub Indoneesiale, moodustades koos naabersaartega Bali provintsi. Saar on vulkaaniline ja mägine. Saarel valitseb ekvatoriaalne kliima.

Nimetus "Bali saar" (Bali dwipa) on teada paljudest raidkirjadest, sealhulgas aastast 914 pärit Blanjongi sambalt, millel Balit valitsenud Warmadewa dünastia rajaaks peetav kuningas Sri Kesari Warmadewa on kahes keeles, sanskritis ja vanabali keeles nimetanud seda sõnaga "Walidwipa".

Meie lemmikhotell: Mulia
Hotelle - mõned üliluksuslikud, teised väga lihtsad - on Balil ohtralt. Ent kui nii kaugele kallimaga aega veetma sõita, siis olete vähemalt ühe öö ära teeninud spaahotellis, milel eksistentsi ainus eesmärk on teid poputada. Ka neid on Balil mitu, ent Mulia üks uuemaid.

Bali

Kõik suunduvad Kreeka saartele ja Ateena jääb suveks üsna rahulikuks - ent siin paistab katusebasseinide ääres täpselt sama vahemere päike, on rohkem restorane ja põnevaid galeriisid-poekesi.
Ateenat nimetatakse tihti Lääne tsivilisatsiooni hälliks. Linn on 2500 aastat vana ning koosneb eri ajajärkude ehitistest: kõrvuti on nii kivist, tellistest kui betoonist majad. Hoolimata hiljutistest pelutavatest uudistest Kreeka majandushädade kohta on Ateena kultuurihuvilistele endiselt peaaegu et kohustuslik reisisiht.
Hoolimata praegusest majanduskriisist uhkeldab nüüdisaegne Ateena Euroopa ühe kirevaima ööeluga – alates urbanistlikult šikkidest baaridest grungelikus Monastiraki linnaosas Akropoli jalamil ning lõpetades rafineeritud sohvabaaride ja fusion-köögi restoranidega eksklusiivses Kolonaki linnajaos.
Ja mis kõige parem - sinna saab Tallinnast suvel Agean Airlines'i otselennuga!

Ateena

San Sebastian, Baskimaa kauneima rannaga linn, on alati olnud Hispaania mitteametlik gurmeepealinn. Sel aastal on supel- ja toidukultuuri keskus aga täis ka kõikvõimalikku muud kultuuri – Poolas asuva Wroclaw kõrval on San Sebastian Euroopa Kultuuripealinn.

See tähendab muidugi ka veel rohkem head toitu, veel rohkem festivale ja üritusi ning veel rohkem vabandusi linna kitsastel tänavatel uitamiseks ning randades jalgade puhkamiseks.

San Sebastian pole nii soe kui Hispaania lõunaosa Andaluusia. Talvekuudel on vahel isegi nähtud kergeid lumehelbeid langemas. Ent kevad on varajane, suvi kuum ja soe sügis, mida on isegi raske sügiseks nimetada, venib oktoobri lõpuni välja.

San Sebastian