Tuulekala festival Hiiumaal

Laupäeval peetakse Hiiumaal Orjaku sadamas Tuulekala festivali, kus saavad kokku need, kes näoga mere poole, ja need, kes peavad lugu heast toidust, tantsust ja kalamehejuttudest. Tuulekala festivalil trollitakse tuulehaugi, valitakse parim kalatoit ja võrreldakse saaki. Õhtu lõpeb tantsuga ja laval on Untsakad.

Vaata lisa SIIT.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Kuressaare tänavafestival
Eestis populaarste tänavatoidufestivalide hooaja avab Kuressaare - Kuressaare kesklinnas toimub esmakordselt tänavafestival. pakutakse mõistagi erinevat toitu, esinevad muusikud ja toimub ka koerte iludusvõistlus.
Tšiili kunstnik Izak Walter Mora sai sel puhul valmis ka tänavakunstiteose, 8 meetri kõrguse seinamaalingu, mis nüüd Vabakontori seina ehib. Maaling sai inspiratsiooni Saaremaa kalapüügikultuurist.

Loe rohkem nädalavahetuse Saaremaa ürituste kohta SIIT.

Ahjutoidupäevad "Vaata kööki 2017”

Narva Linnuse Põhjaõues peetakse reedel ja laupäeval ahjutoidupäevasid, millega Narva Muuseum võtab pidulikult kasutusele eritellimusel valminud uue suveköögi ahju. Külalistele valmistatakse kakukesi, pirukaid, pliine, beljašši, vadja ahjuomlett, aedviljahautist ja ka näiteks kaerahelbeputru kõrvitsaga. Lemmikretseptid saab koju kaasa võtta. Samal ajal on Põhjaõues toimumas ka vadjalaste rahvuspäevad, kus linnuse külastajad saavad uudistada vadjalaste rahvariiete näitust, maitsta nende rahvustoite ning tutvuda vadja rahvatantsude ja -muusikaga.

Vaata lisa SIIT.

Laat Narva Maitsed

Laupäeval toimub Narvas ka teine toiduteemaline üritus, mil jõepromenaadil peetakse kell 12-15 degusteerimisvõimalusega toidulaata. Üritusel pakuvad oma roogi Narva ja Narva-Jõesuu parimad restoranid ja kohvikud.

Loe lisa SIIT.

Jõgeva linnapäevad ja kevadlaat

Sel nädalal peetakse traditsioonilisi Jõgeva linnapäevi, mis toimuvad iga aasta maikuus ja hõlmavad erinevaid kultuuriüritusi Jõgeva linna koolides, raamatukogus, kultuurikeskuses ja mujal. Laupäeval kulmineeruvad linnapäevad kevadlaadaga linna keskuses, kus kaubeldakse käsitöö, istikute, toidu ja palju muuga.

Vaata lisa SIIT.

Suviste käsitöö- ja maalaat

Pühapäeval toimub Värskas Suviste käsitöö- ja maalaat, mille märksõnadeks on käsitöö, maakaup, seto toit, istikud ja kultuuriprogramm. See on hea võimalus tutvuda seto käsitööga ja kohalike ettevõtjatega ning kuulata Värska Muusikakooli laste etteasteid.

Vaata lisa SIIT.

Valga Rahvusvaheline vanavara- ja käsitöölaat

Valga Militaarmuuseumi õuel kaubeldakse sel laupäeval vanavara- ja käsitööesemetega. Kohal on ka taimede ja istikute müüjad ning koduse toidukauba pakkujad.

Vaata lisa SIIT.

Valgamaa laulu- ja tantsupidu

Laupäeva õhtul toimub Tõrva Gümnaasiumi staadionil Valgamaa laulu- ja tantsupidu „Nii me elame“, kus staadionile koguneb üle 1100 tantsija, võimleja ja laulja lasteaialastest kuni eakateni.

Vaata lisa SIIT.

Läänemaa tantsupidu „Kullakera kandjad“

Haapsalu piiskopilinnuses toimub laupäeval tantsupidu „Kullakera kandjad“, millel osalevad maakonna tantsurühmad mudilastest kuni memme-taadi rühmadeni. Pidu algab rongkäiguga veetorni juurest kell 16.30.

Vaata lisa SIIT

Vaata tuhandeid teisi Eestis toimuvaid sündmusi ja paiku, mida külastada aadressilt www.puhkaeestis.ee.