1.Kas teadsid, et maailma esimene jõulupuu püstitati lätlaste sõnul 1510. aastal just nende pealinnas Riias?

2.Esimesel advendil avatakse Riias igal aastal ligi 10 jõuluturgu. Paljud neist on avatud kuni jaanuari alguseni. Suurimad Riia jõuluturud asuvad Toomkiriku väljakul, Esplanaadil ja Liivi väljakul.

3.Kui Eestis joostakse mardi- ja kadrisanti, siis ka lätlased käivad jõulude eel maskid ees kodudes santi jooksmas ja halbu vaime ära ajamas.

4.Kurje vaime ja haigusi ajavad lätlased jõuluõhtul ära ka ustele ja seintele paigutatud ristidega.

5.Kui jõuluööl paljalalu kolm korda ümber maja joosta, siis ei hakka hambad valutama.

6.Et tagada järgmisel aastal rikkalik õunasaak, tuleb jõuluööl käia paljajalu õunapuid raputamas.

7.Mitmed jõulutraditsioonid on seotud ka söömisega. Lätlased usuvad, et raha majja toomiseks tuleb jõuluööl süüa herneid. Seetõttu ongi nende üheks traditsiooniliseks jõulutoiduks herned suitsulihaga.

8.Kui oleme harjunud jõulude ajal korralikult sööma, siis lätlased usuvad, et selleks, et perre rikkus saabuks, tuleb jõulude süüa lausa ajal üheksa korda.

Et ise saada aimdust lätlaste maailmast ja kultuurist, siis sel nädalavahetusel 26.-28. novembri õhtutel on võimalik tutvuda Läti maitsetega Tallinnas restoranis Farm, kus Riia tippkokk Martins Sirmais pakub Riia gurmeefestivali „Riga. Your flavorite city“ raames eksklusiivset viiekäigulist Riia õhtusööki. Rohkem infot Riia gurmeefestivali kohta leiate Restoran Farm Facebooki lehelt.