1. Karneval Goas

Portugali koloniaalajastust pärit katoliku kirikud seisavad Goas kõrvuti hindu templitega. Üheskoos tähistatakse rannas ka pühasid: Goas ja sealt edasi lõunas - Keralas käivad randades pidustused, kristlikes kodudes on puud ehitud tähtedega ning kohalikud elanikud on varustatud magusate kookospiimajookidega, et tähistada jõule ja aastavahetust. Korraldatakse paraad trummide saatel.

Rio de Janeiro jõulupuu.

2. Rannapeod Rios

Hiiglaslik jõulupuu, mis hulbib laguuni lainetes, on vaid üks Rio hooajafestivali kõrghetkedest. Lisaks käivad linnatänavatel Riole omased massipeod muusika ja tantsuga. Jõulupeod algavad südaöömissaga, uut aastat võetakse vastu tohutu ilutulestikuga, šampanja ja kontserdiga Copacabana rannal. Publikupuuduse üle ei saa keegi kurta, sest kohal on tavaliselt mitu miljonit pidulist.

3. Rändmuusikute pidu Kaplinnas

Kaplinna rannad on Jõulude ajal kõige rahvarohkemad. Jõululaulude kontserdid Kirstenboschi botaanikaaias on populaarsed perede seas. Aastalõpupidustuste kõige meeleolukam üritus on aga Rändmuusikute Karneval, mida peetakse Uue Aasta päeval 1. jaanuaril ja mis jätkub ka 2. jaanuaril City Bowli ja Bo Kaapi linnaosas. Pidustused ulatuvad oma juurtega 19. sajandisse ja neid kutsutakse ka "teiseks uueks aastaks". Karnevalil osalevad kuni 10 000 erksavärvilistes kostüümides tantsijat.

Menestrelide karneval Kaplinnas.

4. Jõululaulud Bondi rannas Austraalias

Rohkem kui miljon inimest tulevad vaatama aastavahetuse tulevärki Sydney lahel. Linn pakub ka valgustite nn valguskonserti, tänavaparaade ja jõululaulude kontserti Bondi rannas. Muidugi saab minna ka pidulikule lahekruiisile, et aasta merel vastu võtta. Tegemist on Austraalia suve tippsündmusega, mil grillitakse rannas ja käiakse palju väljas.

5. Grenada troopilised helid

Parangi muusika oma troopiliste kõladega pakub Kariibi mere saarel Grenadas iga-aastast mõnusat jõulutunnet. Igasugused keelpillid - kitarrid, viiulid, mandoliinid - saadetuna löökpillidest loovad tänavatel ja baarides Ladina-Ameerika rütmidest saadetud rahulikku pühademeeleolu. Jõuluööl peetakse südaöömissat, pühade ajal tarbitakse teravat oblikapunši ning süüakse kõrvale musta sinki ja musta puuviljakooki.