Põhjalik ettevalmistus on oluline osa väljasõidu planeerimisest - millega pikka autosõitu sisustada, kuidas leida üles need kõige põnevamad paigad või millega kõhtu täita, kui sõidu ajal nälg ootamatult peale tuleb.

Nõuandeid, milliseid näljapeletajaid veel kaasa pakkida ning mida väljasõidu planeerimisel silmas pidada, jagab Fazer Eesti turundusjuht Joosep Volkmann.

Varu nälja peletamiseks snäkke

Pikemate väljasõitude puhul kehtib vanasõna „Nälg ei hüüa tulles!“, seega on mõistlik kaasa pakkida moonakotike, mis sisaldaks nii soolast kui magusat, et oleks võimalik kohe miskit hamba alla pista.

„Tervislikuks vahepalaks sobivad suurepäraselt igasugused pähklid, suupäraseks lõigatud juurviljad ning erinevate seemnelisanditega näkileivad, mis ei määri autot. Kusjuures viimased on nüüd saadaval ka kolmikpakina, mida on suurema seltskonna puhul eriti mugav kaasa võtta,“ soovitab Volkmann.

Otsi huvitavaid veebisaateid, e-raamatuid ning koosta muusikaliste

Teel olles on võimalik kaaslase olemasolul juttu rääkida ja mitmesuguseid sõnalisi automänge mängida, kuid üksi reisides või jututeemade lõppemisel pakuvad meelelahutuslikku abi näiteks mitmesugused podcastid ehk veebisaated, e-raamatud ja muusika. Seega võiks enne teele asumist end eelpool nimetatutega varustada – sõitmine muutub hoobilt lõbusamaks.

Lae alla abistavaid äppe

Enne teele asumist soovitab Volkmann nutitelefoni laadida mitmeid abistavaid ja kasulikke mobiilirakendusi. „Näiteks aitab GPS-rakendus Waze võõras linnas orienteeruda ning näitab, kus on ummik, millises kohas varitseb politsei või kas kusagil on ees ootamas teetööd. Urgent.ly jällegi aga juhendab autoprobleemide tekkimisel lähima ülevaatuspunktini ja arvestab välja hooldustööde umbkaudse maksumuse. Lisaks soovitan ka RMK äppi, millega on põnev meie loodust avastada, Airbnb rakendust, millega võib leida veidi ebatraditsioonilisemat ning tihtipeale ka soodsamat majutust ja loomulikult ka Puhka Eestis äppi,“ jagab ta soovitusi.

Kohtu kohalikega

Ehkki reisides on ettevaatlikkus pigem voorus, võib see mõned huvitavad paigad saladuseloori alla peitu jätta. Kohalikud on linna või küla eluolust paremini informeeritud ja seega teavad nad kauneid turistitsoonist väljaspool olevaid paikasid ja hubaseid söögikohti, mida ehk ise ei pruugi teada.

Tee plaan B

Isegi, kui valdad planeerimiskunsti suurepäraselt, võib teel ette tulla ootamatusi, milleks tuleks valmistunud olla. Mida teha, kui autoga midagi juhtub? Kuidas kasutada auto esmaabikomplektis olevaid asju? Maanda kõik „Mis siis, kui…?“ stiilis küsimused, et reisimine oleks võimalikult stressivaba. „Kahte reisiplaani on küll ajamahukas teha, kuid väike plaan B võiks siiski igaks olukorraks varuks olla,“ soovitab Volkmann.