Reisijad, kes tahavad näha mõnda tuntud sihtkohta täiesti uuel moel, saavad seda 2014. aastal teha, kuna silmapaistvaid kõrgele ronimise kohti tuleb juurde üsna mitmeid.

Kõige märkimisväärsem uusehitis on One´i maailmakaubanduskeskus (One World Trade Center), mis kerkis New Yorgi maailmakaubanduskeskuse kaksitornide varemetele. Sealsamas kõrval avatakse sel aastal ka 9/11 mälestusmuuseum. 104-korruseline ning 540 meetri kõrgune pilvelõhkuja on Ameerika kõrgeim ja selle vaateplatvorm saab arvatavasti üheks populaarseimaks New Yorgis.

 One World Trade Center (keskel).

Kõrguse osas varjutab New Yorgi hiiglase aga Shanghai Tower Hiinas, mis saab Shanghai südalinnas valmis sel aastal. Avamine jääb 2015. aastasse ning tegemist on kõrguselt teise pilvelõhkujaga maailmas Dubais asuva Burj Khalifa järel. 632 meetri kõrgusel Shanghai Toweril on 121 korrust, sellesse torni on planeeritud nii hotellid, kaubanduskeskused kui kultuuriasutused.

Shanghai Tower.

Tunduvalt pisem, vaid 115-meetrine Anish Kapoor ArcelorMittal Orbit asub Stratfordis ja ei paku nii kõrgeid vaateid, kuid äsja taastatud monument peaks meelitama külastajaid meenutama Londonis 2012. aastal toimunud olümpiamänge. Tegemist on Suurbritannia suurima skulptuuriga.

ArcelorMittal Orbit taasavatakse, et meenutada 2012. aasta olümpiamänge.

Kauneid loodusvaateid saab aga kõrgest vaatepunktist nautida veel ka Zaha Hadidi projekteeritud Messneri Mägimuuseumis. See on viimane kuuest Itaalia Dolomiitidesse rajatavast mäeteemalisest muuseumist, asudes Kronplatzi mäetipus (või õigemini selle tipu sees). Vaateid ümbritsevatele orgudele saab imetleda 2275 meetri kõrguselt. Hiljuti avatud LEAPrus 3912 hotell Venemaal aga pakub samamoodi mägironijatele vaateid kõrgustest - Venemaa kõrgeima tipu Elbruse otsast.

Eelmisel aastal valminud Leaprus.ru pakub öömaja Elbrusel käijatele.

Neile, kes tahavad ära proovida tehnoloogia piirid ja käia tõeliselt kaugel, avatakse New Mexicos 209 miljonit dollarit maksma läinud Spaceport America, mille projekteeris Foster+Partners. 2014. aastal peaks see kosmoselennujaam esimest korda tööle hakkama, kui esimesed maksnud kosmoseturistid võtavad sealt Sir Richard Bransoni kosmoselennuki Virgin Galacticu pardal ette teekonna kosmilistesse kõrgustesse.

Spaceport America ja Virgin Galactic.