Mida mitte teha

1. Ära luba oma passi või ID-kaarti kopeerida, kui kopeerija pole ametiisik või tal pole selleks seaduslikku õigust. Küsi selgitust, kui keegi soovib dokumendist koopiat teha.
2. Ära kliki SMS-is olevatel tundmatutel linkidel, mis saabuvad sinu telefoni või tahvlisse.
3. Ära jaga oma reisiplaane avalikult sotsiaalmeedias, see on heaks infoks kriminaalidele.
4. Ära laadi telefoni tundmatuid mobiilirakendusi, kui oled välismaal (isegi mitte mänge lastele).
5. Ära logi sisse parooliga kaitstud lehtededele avalikest arvutitest.
6. Ära logi välismaal sisse ka oma töövõrku, kui see pole kaitstud turvatunneli ehk VPN-iga.
7. Ära kanna ühes rahakotis kaasas mitut krediitkaarti.
8. Proovi vältida pangaautomaate, mis asuvad väljaspool pangakontoreid - kui kasutad, jälgi hoolega, et neisse poleks paigaldatud kahtlasi seadmeid (skimmereid), mis asuvad kaarsisisestuspilu ees ja püüavad lugeda kaardilt infot.
9. Ära pane oma arvutisse ühtki reisil saadud mälupulka, CD-d või DVD-d, kui sa pole täiesti kindel, kellelt ja miks selle said.
10. Ära jäta oma telefoni kohtadesse, kust seda on kerge näpata - restoranilaudadele, basseini äärde või lennuki istme tagataskusse. Neisse kohtadesse on telefoni ka lihtne maha unustada.

Mida teha enne reisi ja reisil

1. Kaitse reisile minnes kõik oma elektroonilised seadmed parooliga. Nii enda omad kui pereliikmete omad. Paroolid olgu tugevad.
2. Seadista oma privaatsussseaded nii, et sotsiaalmeediarakendused ei näitaks postituste juures sinu asukohta.
3. Enne reisile minekut uuenda kõigi oma seadmete tarkvara ja viirusetõrjeprogrammid.
4. Lülita reisil olles WiFi ja Bluetooth alati välja, kui neid aktiivselt ei kasuta. Kontrolli enne WiFi võrku minekut, et võrgu nimi on õige.
5. Luba oma mobiilsetes seadmetes andmete eemalt kustutamine - juhuks, kui seade kaduma läheb. Siis saab mõnest teisest arvutist isiklikud andmed eemalt kustutada.
6. Lülita sülearvutis sisse personaalne tulemüür.
7. Tee kõigest vajalikust varukoopia, enne kui reisile lähed. See on hea, kui tuleb rakendada punktis 5 antud soovitust.
8. Kontrolli enne reisile minekut oma pangaarvete seisu ja krediitkaardisaldot. Peale reisi tee seda samuti - vaata, et kontol ei oleks kahtlasi tehinguid.
9. Kui kasutad avalikku arvutit, siis kustuta enne lahkumist kõik allalaaditud failid, printimisjärjekorras olevad dokumendid, logi välja kõigist kasutatud teenustest, kustuta brauseriajalugu ja küpsised.
10. Kui võimalik, registreeru enne reisile minekut identiteedivarguse vältimise teenusesse.