Brides.com uuris ligi 9000 Virtuoso luksusreiside spetsialisti abiga, millised sihtkohad on pruutpaaridele pulmareisiks kõige sobivamad. Kuna soove on erinevaid, siis reisiasjatundjad pakkusidki välja edetabeli, millest leiab väga erinevatele soovidele vastavaid reisisihtkohti.

Selle aasta edetabelis polnud enam Itaalia esimene, kuigi 2012. ja 2013. aastal veel oli.

1. Prantsuse Polüneesia

Lausa glišeelikult paradiislikud Prantsuse Polüneesia saared on valge liiva, helesinise mere ning muidugi üle vee kaarduvate palmidega nagu üks paradiis ikka. 118 saarest koosnev arhipelaag ei võitnud asjata just sel aastal esimest kohta: 1. juulil avati Tetiaroa privaatatollil luksuslik ökokuurort Brando. Nime andis puhkuseparadiisile Marlon Brando, kes oma naisega sellel saarel puhkas. Ökokuurort tähendab, et kogu vajaminev energia toodetakse ise: näiteks konditsioneerid jahutavad tube jaheda merevee abiga, elekter saadakse päikesepaneelidest ja ökokütustest, vesi puhastatakse ja läheb taaskasutusse.

Tegemist on tüüpilise rõngasatolliga, mille keskel asub seitsme kilomeetri pikkune ja kuni 30 meetri sügavune laguun. Rõngas ümber laguuni on siiski nii katkematu, et avamerelt keskel asuvale "järvekesele" paadiga pääsemine pole võimalik.

2. Itaalia

Kaks korda kõige paremaks pulmareisi sihtkohaks valitud riik on seekord esikoha loovutanud, kuid püsib kindlalt teisel kohal. Itaalias on romantikat igale maitsele - luksuslikust õhtusöögist Firenzes romantilise gondlisõiduni Veneetsias.
Romantiline veinifarm Toskaanas.

Kui konkreetsemaks minna, siis võiks ideaalseks pruutpaari sihtkohaks olla ka Amalfi rannik või Toskaana privaatsed veinifarmid.

3. Hawaii

Keset vaikset ookeani asuvad saared on hea koht põgenemiseks kodustest nii kaugele, kui vähegi võimalik. Samas on ka tsivilisatsiooni hüved kohe läheduses olemas. See sihtkoht sobib ka natuke ekstreemsematele pulmareisijatele - rannas on head surfivõimalused, matkata saab vulkaanide jalamil ja otsas või puhata musta liivaga rannas. Lanai saarelt leiab aga ananassi-istandused ja mitu luksuslikku hotelli, kui tahta midagi erilist ja midagi mugavat korraga.

4. Maldiivid

Üks madalamaid riike maailmas ulatub enamasti vaid pool meetrit üle ookeanipinna. Sellest hoolimata pole kohalejõudmine kerge: kaugematele saartele saab vaid vesilennukiga ja tsivilisatsiooniga võib puududa igasugune ühendus mitmeid päevi. See on parim koht olla täiesti omaette, snorgeldada ja ööbida väikeses onnis, mis on ehitatud veest välja ulatuvatele vaiadele.

5. Lõuna-Aafrika Vabariik

Safarid loodusparkides on hea võimalus ka väikeseks enda proovilepanekuks, kuid mitte ainult. Veel ekstreemsem pruutpaar saab teha benji-hüppeid sillalt või sukelduda haide keskele raudpuuris.

6. Fidži

Vaikse ookeani lõunaosas kohtab jälle neid tüüpilisi helevalgeid paradiisirandu vee kohale kaarduvate palmidega, kuid Fidžis on lisaks veel hästi säilinud ka kohalik kultuur, traditsioonid, muusika ja tants. Tantsi nagu pärismaalased ühel 332-st saarest!

7. St. Lucia

Mäed ja saar komplektis - St. Lucia on saar kahe vulkaanitipuga, mille otsa saab ronida või imetleda unikaalset vaadet luksuslikust hotellitoast. St. Lucia saarelt avanevaid vaateid leiab ka ühest teisest TOP-ist - maailma parima vaatega hotellitubade TOP-ist.

8. St. Barts

Tükike Prantsusmaad Kariibi merel on küll suures osas Air France´iga päris-Prantsusmaalt imporditud, aga kes tahab croissanti ja prantsuse veini Kariibi mõnusas õhustikus, sellele on see saar paras koht. Muidugi on ka rannad imeilusad.

9. Bali

Naised sarongides, puunikerdustega ehitised, hindu jumalate kujukesed ja new age rändurid on kõik nii eksootiline, et pulmareis jääb alatiseks meelde. Harjutage koos joogat ning postitage pärast Instagramipilte, mida teised ainult kadestavad.

10. Briti Neitsisaared

60 saart ja 30 tuhat elanikku - kuid pea iga elaniku kohta on olemas mõni hea snorgeldamis- või sukeldumiskoht. Jay Z ja Beyoncé käivad siin puhkamas ja peavad seda oma lemmik-kohaks, sama arvab ka laulja Taylor Swift. Ühelt saarelt teisele saab purjetada, privaatsaartel asuvates kuurortides ööbida ning kohtuda maailmakuulsate näitlejate-lauljatega mõnes luksuslikus baaris.

11. Jamaika

Valged rannad, joad troopilistes metsades kaljude vahel, kohviistandused. Ehk siis täielik muinasjutt.Pulmareisiks vali mõni väikeste majakestega idülliline, hingematva vaatega kuurort.

12. Prantsusmaa

Pariis on muidugi kõige tüüpilisem pulmareisijate sihtkoht ja seal jätkub romantikutele lõputult jalutamistrajektoore. Kuid mitte ainult Pariisis - romantikat leiab ka Champagne´i farmidest, Saint-Tropez´st, nii Vahemere äärest kui Alpidest.

13. Kreeka

Kreeta.

Pulmareisijatele on ideaalselt sobivad mitmed kultuslikud saared: Santorini, Hydra, Kreeta. Romantikud saavad saari avastada kas rendijahi või krusiisilaevaga. Ära saab üheskoos käia nii Olymposel kui Akropolisel.

14. Anguilla

Jälle heledad liivarannad, sinine meri ja homaarid, mis on odavamad kui kana. Rannavillas võib puhata täiesti omaette, nautida privaatranda ja teha paradiisipildid pulmalistele Facebooki saatmiseks.

15. Seišellid

Loodusharuldusi täis saarestikus on ka kuurordiharuldusi sellise luksusega, mida mujalt ei leia. Sukeldu või snorgelda selle ilu keskel või kiigu lihtsalt võrkkiiges kahe kaldapalmi vahel.

16. Turks ja Caicos

390 kilomeetrit randu - see tähendab, et väga rahvarohke igal meetril just pole. Saartel võib kohata linde, meres vaalasid, ainulaadses farmis aga kasvatatakse merekarpe.

17. Mehhiko

Cancun.

Yukatani poolsaare tipus asuvast omapärasest Cancunist saab sõita välja iidsete maiade linnu vaatama, linn ise asub aga osaliselt kitsal maaribal, ühe maailma suurima korallrahu peal. Luksuslikku staarielu nauditakse näiteks Los Cabose hotellikompleksis, mõnusat rannapuhkust saab nautida aga Riviera Mayas või Riviera Nayaritis.

18. Antigua

Erinevaid randu on siin nii palju, et iga päev võib võtta mõne uue kaldapealse. Sama lugu on ka meelelahutus- ja söögikohtadega - neid on üle 150. Kahest saarest koosnevat riiki kutsutakse ka kariibide Las Vegaseks, kuhu saab sukelduda nädalateks.

19. Vana hea Inglismaa

Inglise stiilis traditsioonilist puhkust pakub Inglismaa - hipilike hotellide, kuninglike villade ja ajalooliste kohtadega. Võib minna näiteks teatrisse, kus Shakespeare kunagi tegutses. Ööbimispaikadeks sobivad ideaalselt mõned vanad lossid, romantilisele reisile võib minna kasvõi Robin Hoodi radadele.

20. Austraalia

Paljud on läinud sinna, et jääda (tööle ja elama). Kuid pulmareisilt tullakse tagasi. Hoolikalt sihtkohta valides leiab loodusromantikat, linnaeksootikat ja nende mõlema segu. Külasta siis suurt Vallrahu kirdeosas, koaalasid, emusid või siis Sydneyd ja Melbourne´i. Tutvu aborigeenikultuuriga.