Crusoe, väljamõeldud tegelane 18nda sajandi Daniel Defoe novellist, oli merehädas šotlane, kes veetis neli aastat üksikul saarel. Welshi saar, teatud Bardsey saarena, omab suurt tähtsust keldi kultuurile, usule ja selle kirikule. Legendi kohaselt see asustati 20 000 pühaku vaimuga, kes sinna maeti. Bardsey saare eestkostja sõnul on see töökoht saarevalvurina "ainulaadne võimalus". Saare praegune haldaja, Rhodri Evans, astub tagasi pärast kahte aastat, et tegeleda rohkem edasi kunstiga.

Bardsey saar kaugusest

Caroline Williams, Bardsey saare eestkostja ütles, et töökoht on kahekülgne: "Kevadel ja suvel, umbes kuus kuud, on saarevalvuri tööks hoolitseda saare, majakeste ja selle külaliste eest. Järgmised kuus kuud on saar rohkem muust maailmast eraldatud ning töö sisuks on saart ja selle majapidamist läbi talve korras hoida."  

Vaatamata oma asukohale on Bardsey saarel päikesepaneelid ja internetiühendus. "Merehädaline", kes on antud positsioonist huvitatud, peaks valdama walesi ja inglise keelt ning kandideerima enne 31. juulit.

Reisijuht soovib julget pealehakkamist!


Allikas: rt.com