Pakume sulle välja 19 külast koosneva nimekirja, Norrast kuni Taiwanini. Arvesse oleme võtnud need paigad, kus pole üle 3000 elaniku.

Hallstätter järve ja Dachsteini mägede vahele peitunud pisikesse Austria külla Hallstatti sõida praamiga – imetle selle ilu järvelt, uuri rikast ajalugu ning jaluta, nautides kauneid vaateid.

Rainbow Taiwanis on Huang Yung-Fu ehk Rainbow vanaisa, nagu ta tuntuks on saanud, mänguline „toodang“. Just tema alustas lammutamisohus majade ülevärvimisega. Tänaseks on paik kujunenud populaarseks turismiatraktsiooniks.

Rainbow, Taiwan


Popeye küla Maltal loodi 1980. aastal filmi "Popeye" tarbeks. Hiljem kujundati see ümber teemapargiks. Kujunduses on kasutatud Hollandist toodud puutüvesid ja sadu liitreid värvi. Külalistele pakutakse paadituure, veinikeldri külastamist ja veeatraktsioone.

Popeye, Malta

Maaliline mägiküla Wengen Šveitsis on koduks armsatele puidust majadele ja šaleedele, kus saab ka ööbida. Vaba aega saad sisustada tiibvarjuga lendamisega, raftinguga jõel või matkates ümbruskonna aasadel, orgudes ja mäenõlvadel.

Wengen

Lõuna-Koreas Gyeongsangbuk-do provintsis asuv Hahoe Folk kuulub UNESCO maailmapärandi nimekirja. Joseoni ajastust pärit arhitektuur on paigutatud loodusesse feng shui põhimõtteid järgides – lootuslillekujuliselt.

Korea


Giethoorn, mida kustutakse ka Hollandi Veneetsiaks, on veeküla. Overijsselsi kanalite süsteemi keskel asuvas külas on 55 kanalit, mida mööda saab sõita paatide ja kanuudega. Kanalid on ääristatud elamute, muuseumide ja restoranidega. Kõigisse neisse pääseb vaid vett mööda.

Giethoorn



Kalk Bay on populaarne mereäärne küla Kaplinnas Lõuna-Aafrikas. Seal saad nautida šoppamist ja erakordselt häid värsketest mereandidest valmistatud roogi. Peatänav on ääristatud suurepäraste antiigikaupluste, kohvikute, galeriide ja restoranidega.

Kalk Bay

Saksamaal asuv Bremm on tuntud veinide poolest. Külasta mõnda veinikeldrit, naudi kohalikku kulinaariat, matkamist, rattasõitu või paadisõitu jõel.

Bremm, Saksamaa



Gordes on Prantsusmaal Vaucluse nõlvadele ehitatud küla, mis on populaarne peatuspaik nii filmitähtede kui kunstnike hulgas. Jaluta mööda kitsaid munakivisillutisega tänavaid, külasta Sénanque kloostrit, meki kohalikku mett, lavendliessentsi ja likööre.

Gordes, Prantsusmaa

Hiinas asuv Xijiang Miao on suurim Miao küla kogu maal, sageli viidatakse sellele kui tuhande majaga külale. Imetlusväärsete paikade hulka selles külas kuulub ka rohetav org, mida ümbritsevad mäed ja terrassidele rajatud põllud.

Xijiang Mao

Portugalis Idanha-a-Nova omavalitsuses paikneb massiivsete kaljurahnude vahel Monsanto mägiküla. Jaluta selle kitsastel tänavatel, vaata, kuidas rahnud majade katuste kohale eenduvad ja isegi ukseaukudesse sobituvad.

Monsanto


Bibury Inglismaal Gloucestershire’is on kaunis Cotswoldi küla, kus domineerivad meekarva elamud. Külast voolab läbi jõgi, mis muudab selle eriti maaliliseks.

Bilbury

Hiinas Yi maakonnas asuvas Hongcuni külas on 150 elanikku, kelle juured ulatuvad Mingi ja Qingi dünastiatesse. Ühes küla suurimas hoones, Chenzhi Hallis on väike ajaloomuuseum.

Hongcun, Hiina

Ookeanivaatega Gásadalur Fääri saartel oli kuni 2004. aastani, mil sinna ehitati tunnel, väga raskesti ligipääsetav. Nüüd tullakse siia nautima unustamatuid loodusevaateid.

Gasadalur

Yi maakonnas Hiinas paikneb teinegi küla - Xidi - , mida teil külastada soovitame ning mis UNESCO maailmapärandi nimekirja kuulub. Mitmed sealsed külastajatele avatud puidust hooned on pärit Mingi ja Qingi ajastutest.

Xidi, China

Allikas: businessinsider.com