Tegemist on 147 hektari suuruse privaatse paradiisiga Vahemeres, mis lummab valgete liivarandade, looduslike mudavannide ja värskete allikatega. Saar kuulub alates 2001. aastast Ses Salines rahvuspargi koosseisu ning on seetõttu kaitse all – ligipääs on piiratud ja igasugune ehitustegevus keelatud.

Liiga hoogu ära ostmisega siiski praegu veel mine, sest avalikult pole saart müüki pandud. Maalapi omanik on arhitekt Norman Cinnamond peab läbirääkimisi Formentera võimudega, et saart neile müüa. Kohalikud võimuorganid on väljendanud, et „on väga huvitatud“, kuid hind, mis algselt 24 miljonilt 18-ni langenud, on neile siiski üle jõu käiv.
„Seda pakkumist ei tohi mööda lasta,“ ütles Formentera volikogu liige Jaume Ferrer. „Oleme kindlasti huvitatud, ainus probleem on sellest, mil moel me saare eest maksame.“

Norman Cinnamond päris Espalmadori oma vanaisalt, kes soetas selle 1932. aastal 252 (!) euro eest.

Formentera võimud plaanivad kuu aja jooksul kohtuda Baleaari regiooni valitsusega, et ostu-müügi üksikasju arutada. Raha loodetakse leida Euroopa Liidust või Hispaania keskvõimult Madridist.

Cinnamond on samas öelnud, et teisi potentsiaalseid ostjaid ta praegu ei näe ning kui saar jääb eraomandisse, säilib sel kaitsealune staatus. „Keegi ei tohi siia midagi ehitada, ärge muretsega. Mingeid kõrgeid kümnekorruselisi hotelle Espalmadorile ei kerki,“ lubas Cinnamond.

Kui saar siiski avalikult müüki tuleb ning sa selle ära osta otsustad, pane tähele, et 18miljoniline hind kehtib vaid juhul, kui selle korraga välja käid. Kui soovid maksta osade kaupa, on hinnaks juba 20 miljonit eurot.

Allikas: lonelyplanet.com