Kui New Yorgis igavlevad tänavatoidu müüjad tihti oma putkades üksi, siis Aasias on ka Euroopa turistil julgust tänavalt koos kohalikega söök kaasa võtta.

Fodor'si 12 soovitust kalduvad ka suuresti olevat Aasia poolelt. Samas leiab midagi head (või vähemalt klassikalist) ka Euroopast ja Ameerikast. Kui aga tänavalt on soov saada midagi eriti eksootilist ja ebaharilikku, siis kõlbavad ka näljaajal heaks tunnistatud küpsetatud ämblikud, mis jäidki kohalike toidulauale.

Nasi Ulam, Malacca, Malaisia

Malaisia osariigis Malaccas sulatatakse kokku hiina, indoneesia, tai ja malaisia köökide parimad traditsioonid. Tulemuseks on riisist ja mereandidest road, mis keele alla viivad. Nasi ulam on aurutatud riis ürtide ja maitseainete, laimiviilu, makrelli, kurgi ja muude lisanditega.

Nasi Ulam.

"Kana 65", India

Keegi ei tea, kust see number 65 tuli, aga nii see on jäänud. Arvatakse, et 65 tähistab vürtside arvu, mis toidu sisse pannakse või noore kana elunatukese pikkust päevades enne pannile sattumist. Taldrikule satub aga lõppkokkuvõttes vürtsikas punane kanaroog. Kätte saab selle peaaegu igalt poolt Indiast.

Tostada mereannid, Ensenada Baja California, Mehhiko

Kokku on saanud värske kalmaar, kammkarp ja krabi, kaasas krõbe tostada leib. Pakutakse La Guerrerense rannikulinnas.

Sarawak Laksa, Malaisia

Nuudlisupp ehk laksa on Malaisias igas regioonis isesugune. Borneo saarel asuvas Sarawakis eelistatakse kreemjat, kookospiimaga valmistatud riisinuudlisuppi, milles annavad maitset krevetid, oavõrsed, kanatükid ja omlett. Kätte saab Sarawaki pealinna Kuchingi tänavatelt.

Sarawak Laksa.

Kana riisiga, Singapur

Singapuri "hamburgeriks" on kana riisiga. See koosneb mõistagi aurutatud valgest lihast (vahest ka pruunistatud) ning riisist. Kurgiviil ja küüslaugu-tšillikaste antakse ka lisandina juurde.

Bao Luo Fen, Hiina

Hainani hõrgutis maitseb nii magusalt kui vürtsikalt. Riisinuudlid segatakse veiseliha ja maisiga ning tipus troonivad sealihaviilud, vinnutatud veiselihatükid ja röstitud maapähklid.

Karrivorstike, Saksamaa

Saksa vorstikesed on sakslaste kuulsaim kiirtoit, mis levinud ka mujale maailma. Karrivorstikeste juurde käib karri-ketšupikaste, vorstikatteks natuke karripulbrit, friikartul ja majonees.

Maisitops, Malaisia

Nii nagu maitsjad on kinnitanud, pole see lihtsalt mais topsis. Värske, magus, kergelt võine ja krõbe. Saadaval juba Kuala Lumpuri lennujaamas, aga ka linnas mitmetes tänavakohtades.

"Praetud piim", Taiwan

Nimetus fried milk vastab peaaegu et tegelikkusele: pallikesed, mida selle nime all Taiwanis pakutakse, on tegelikult kondenspiimast ja taignast koosnevad kuulikesed, mis on õlis praetud. Kondenspiim on sees, krõbe tainas ümber. Korraga aetakse vardasse mitu kuulikest, et oleks mugav liikudes näksida. Saadaval näiteks Shilini öömarketis.

Küpsetatud tarantlid, Kambodža

Mis teha, maailm on ülerahvastatud ja odavaim viis proteiini saamiseks ning masside toitmiseks on putukad. Võimalik, et see ongi meie tulevikutoit, sest sealihakasvatus nõuab liiga palju ressurssi. Tulevikusnäkiga saab harjuda Kambodžas, kus Pol Poti ajal õppis rahvas toituma ka kõikvõimalikest kättesaadavatest ebaharilikest toiduainetest. Kiiresti sai selgeks, mis on hea ja mis mitte. Suured ämbikud jäidki menüüsse. Saadaval põhiliselt Skuonis.

Küpsetatud tarantlid.

Lambakebabiburger, Iisrael

Tel Avivis saab tänavale kaasa pitaleiva sisse pistetud lambakotleti, mida on lihtne tarbida ka edasi kõndides. See on aega kokku hoidev ja samas maitsev ning kõhtu kiiresti täitev tänavatoit, nii nagu peabki olema.

Krabiburger, USA

Portland on toiduautode kultuuri nö häll. Köögiks sisustatud furgoonidest müüakse kõike hiina toidust klassikaliste hot dogide ja hamburgeriteni. Krabiburger on aga Portlandis hea valik, parem kui tavaline tänavakiirtoit. Saadaval EuroTrashi autodest.