British Airways on sattunud väga ebamugavasse, kuid samas veidrasse olukorda, sest klient kaebas firma kohtusse, kuna ta pidi istuma väga paksu naabri kõrval, mis talle väidetavalt ka tervisekahjustuse põhjustas.

Ärimees Stephen Prosser väidab, et sai vigastused Bangkokist Londonisse suundunud kolmteist tundi kestnud lennureisi tõttu, kui pidi istuma peaaegu kaks meetrit pika ja üle 140 kilo kaalunud tugeva kondiga naabri kõrval. Naaber olevat olnud lausa nii kogukas, et pidi end lennukiistmesse pressima ning kuna ta oma istmele päris hästi ikkagi ära ei mahtunud, siis oli naaber vajunud osaliselt ka Prosseri kohale.

Prosser oli küll palunud teist istekohta, kuid lend oli välja müüdud ning seega sai lennusaatja talle lohutuseks ainult lisatekki ja -patja pakkuda, mille mees ka vastu võttis. Prosser väidab, et kuigi ta ise on võrdlemisi lühike, veidi alla 160 cm, pidi ta kitsaste olude tõttu siiski terve reisi ebamugavas ja ebaloomulikus asendis istuma. Pikka aega ebaloomulikus asendis istumise tõttu said väidetavalt kahjustada mehe lihased, sidemed ja kõõlused ning ta peab seetõttu käima kiropraktiku juures ravil kuni järgmise aasta suveni. Lennureis, millest jutt käib, toimus aga juba 2016. aasta jaanuaris. Kohtusse pöördus ärimees kaebusega valu ja kannatuste tekitamise ning mugavuse puudumise osas.

Lennufirma lükkab süüdistused tagasi, sest Prosser ei kaevanud lennukist lahkudes tervise üle ja siis paistis kõik korras olevat.

Allikas: The Travel Magazine