1. Enne reisile minekut koosta eelarve võimalikest kulutustest, kuid jäta ruumi spontaansetele väljaminekutele, mis teel olles paratamatult tekivad. Korralik eelarvestamine aitab õigesti rahaasju planeerida ning leida võimalusi kokkuhoiuks.

2. Lennupiletite broneerimisel mängi kuupäevadega, sest kolmel järjestikusel päeval võivad olla samal suunal vägagi erinevad hinnad ning vahe võib kujuneda mitmesaja euro suuruseks.

3. Kogu lennumiile ja boonuspunkte, et saada tasuta lennupileteid või muid hüvesid. Samas pole mõistlik tõeliselt häid pakkumisi kõrvale heita vaid sellepärast, et nende abil pole võimalik boonust koguda. Tallinna lennujaamast väljuvate lennufirmade boonusprogrammid on näiteks airBalticu PINS, Lufthansa Miles & More, SAS/Estonian Air Eurobonus ja Turkish Airlines Miles & Smiles. Odavlennufirmadel enamasti miilide kogumise programme pole.

4. Planeeri reisi pikalt ette, et leida odavamaid pakkumisi nii lennupiletite, majutusvõimaluste kui erinevate kampaaniate kombineerimise jaoks.

5. Mitmekesi on odavam reisida, sest toa, söökide ja meelelahutuse kulude jagamine muudab hinnad kokkuvõttes soodsamaks.

6. Ühise vannitoaga toad on nii hostelites kui hotellides märgatavalt odavamad.

7. Tingo on teenus, mille abil hotelli broneerides on võimalik tagasi saada sama toa odavamaks muutumise korral tekkinud hinnavahe.

8. Esita hinnapäring otse hotellile ja küsi allahindlust. Vahel võib see üllatavalt hästi toimida.

9. Korterite ja kodude lühiajaliseks üürimiseks on tärganud mitmeid idufirmasid, mis pakuvad "kodu hotellitoast odavamalt". Mõnes suuremas linnas võib tõesti Wimdu ja HouseTrip-i poolt pakutu olla keskmisest hotellist odavam.

10. Õpi teiste kogemustest! Küsi sõpradelt, tuttavatelt või kolleegidelt riikide kohta, mida plaanid varsti külastada. Neil võib oma reiside käigus olla kogunenud mitmeid kasulikke nõuandeid.