1. Kui oled Austraaliasse kohale jõudnud ja plaanid siin ka tööd teha, siis TFN-numbri tegemine on olulisuse järjekorras üks esimesi asju pärast kliimaga kohanemist. Tegu on Tax File Number'iga, mis annab õiguse saada maksustatud kohalikega võrdsel alusel. Vajalikule ankeedile pääsed ligi siit.

2. Kui otsid tööd farmi asemel linnast, siis veendu, et sul oleks olemas välja trükitud CV-d ja kaaskirjad, eksisteeriks pangakonto, omaksid kohalikku aadressi, tehtud tax file number´it ja taskus oleks telefonikaart. CV-d ja kaaskirjad on tööandja jaoks ning sisaldavad eelmisi töökogemusi ja motivatsiooni uue töökoha saamiseks. CV näidiseid leiad siit ja kaaskirjade jaoks on näidised siin.

3. Üks kõige levinumaid ja eelistatumaid panku Austraaliat külastavate eestlaste seas on Commonwealth Bank. Populaarsete pankade hulka kuuluvad veel Westpac, ANZ ja NAB. NAB pank ei võta igakuist tasu. Pangakonto tasuks pikemal peatumisel juba esimestel päevadel ära teha. Erinevatel pankadel on kuutasud sarnased, 3-6 Austraalia dollarit. Küll aga ei pruugi pangad võtta kuutasu, kui arvelt käib kuu jooksul läbi suurem summa, näiteks 2500 dollarit. Ära unusta, et sul läheb raha teenimiseks vaja kontot nimega savings account.

4. Tööd otsides on kasulik eelistada koha peale minemist lihtsalt e-maili teel CV-de saatmise asemel. Põhjuseid on mitmeid, nende hulgas tõsiasi, et paljud mänedžerid ei viitsi järjest inimesi intervjuule kutsuma hakata ja eelistavad sobivuse korral end näole andnud kandidaate. Pealegi on võimalik näost-näkku kohtudes jätta puhta kirjasõna asemel meeldivam esmamulje.

5. Kui otsid interneti kaudu tööd, siis kolm peamist veebilehte selle tegemiseks on SEEK, Gumtree ja MyCareer.

6. E-maili saatmise järgselt on mõistlik mõne päeva pärast tööandjale helistada ja küsida, kas viimane on ikka meili kätte saanud ja läbi lugenud. Nimelt pole Austraalias eriliselt moes e-kirjade lugemisel näpuga järge ajada ja tihtilugu eelistatakse telefoni või näost-näkku suhtlemist.

7. Alguses Austraaliasse sattudes on tasuta öömaja leidmiseks mitmeid variante. Esiteks pole sugugi saladus, et üle terve riigi on laiali suur hulk eestlasi ja isiklikust tutvusringkonnast sõbralike majutajate leidmine ei pruugi suur probleem olla. Ole ettevaatlik avalikes foorumides tasuta öömaja küsimisega pikemaks perioodiks, sest inimesed võivad kurjaks saada ja sind „päevavargaks" pidada. Teiseks on olemas erinevad netiportaalid, mille kaudu on võimalik kohalike juures ilma rahata ööbida, näiteks kõige populaarsem neist on Couchsurfing. Küll aga tasub ära mainida, et sellisel juhul oodatakse sinult suhtlemist võõrustajaga, oma kultuuri jagamist, sõbralikkust suhtlemisel jm.

8. Farmides makstakse palka peamiselt kahel viisil: tüki- või tunnipalgana. Esimest neist tuntakse koha peal kui piece-rate või on contract, teist aga hourly wage'na. Viimasel juhul saad summa teatud töötatud tundide eest, kuid tükipalga puhul arvestatakse makstav summa kasti, ämbri või isegi kaalu põhjal. Farmitöötajad peavad teiste töödega võrreldes vähem makse maksma, määr on 13%.

9. Uuri odavlennufirmade lennupiletite kohta, sest Austraalia on meeletult suur ja ajahädas olles võib kõige mõistlikum viis ühest otsast teise liikumisel kujuneda just lennukiga sõitmine. Odavamate lennufirmade hulka kuuluvad muuhulgas Jetstar ja Tiger Airways. Odavate lennupiletite hankimise kohta loe ka siit.

10. Kui sul on rohkem aega, siis bussiga ringi rändamine ei pruugi olla kõige halvem valik. Üks kõige odavamaid bussifirmasid on Greyhound Australia, mida on nimetatud „bussiliinide Ryanairiks". Mugavus ei pruugi olla kompanii esimene prioriteet, kuid piletihindu on raske ületada. Liigeldes idarannikul pakub firmale konkurentsi Premier Motor .