Ainuüksi kiire pilk Eesti kaardile kinnitab, et tegelikult on vaimustavaid kohti väga palju. Kui pere ja sõpradega läheb vaidluseks selle üle, kus tänavu puhata, siis kasuta julgelt meie kümmet argumenti, miks kogu puhkuse Eestis veetma peaks!

1. Eestis pakub palju rohkem, kui aimata oskame

Tihti tundub, et klassiekskursioonidel saigi kogu Eesti nähtud. Aga nagu ikka, lähemal uurimisel selgub hoopis teistsugune tõde. Mõelge ja te peate tunnistama, et kodust ka 50 kilomeetri raadiuses on kohti, kuhu olete alati tahtnud minna ja pole mitte kunagi jõudnud.
Ja millal te näiteks viimati mõnel Eesti väikesaarel käisite? Või Ida-Virumaal?

Loe veel: 5 kõige lahedamat üritust, mille pärast sel suvel Eesti väikesaartele sõita
Ruhnu rahu ja Ruhnurahu, suve omapäraseim restoran Väike-Pakri saarel, fotolaagrid laidudel, jooksuvõistlus, kontserdid ja etendused ootavad!

Rummu karjäär

2. Eestis reisimiseks leiab hetke ka kõige kiiremal ajal
Me kõik teame, et puhkus võib olla suve kõige kiirem aeg – parima sõbra pulmad, välismaal elavatesugulaste külaskäigud, remont, aiatööd, moositegu! Aga Eesti võlu on see, et alati pole vaja nädalaks või kaheks absoluutselt kõike kodus pooleli jätta. Juba mõne tunniga jõuab sootuks teistsugusesse paika, kui oma kodulinn. Ühte nädalasse võib mahtuda mitu täiesti eriilmselist minipuhkust!

Pärnu rand

3. Sa ei lähe pankrotti
Kõik armastavad öelda, et Eestis on kallim puhata kui Türgis või Egiptuses. Unustatakse muidugi võrrelda, mida selle raha eest täpsemalt saab. Aga Eestis võib üsna vabalt telkida, alati on mõni sõber või sugulane, kes tasuta öömaja pakub, suvi on täis tasuta üritusi ja kõik meie rannad on täiesti tasuta! Mitte igal pool maailmas pole sellist luksust.

Eesti raba

4. Saad külastada ammuseid sõpru ja sugulasi
Pole terve igaviku näinud on lapsepõlve parimat sõbrannat, kelleta elu tundus alglasside aegu võimatu? Võta aega ja sõida talle külla! Armsaid sugulasi, kelle nägu hakkab meelest minema, on kindlasti ka terve Eesti täis. Ilmtingimata ei pea nende juurde ju kogu puhkuseks sisse kolima. Korraldage mõnus piknik või plaanige ühine suveteatri külastus nende kodu lähedal, minge koos matkama!

5. Saad teada palju hämmastavat oma kodumaa ajaloo ja looduse kohta

Ajalootundides ajasid Eestit puudutavad peatükid lausa haigutama? See kõik on tegelikult kohutavalt põnev, selgub täiskasvanuna uurides.
Jüriöö ülestõusu ja Vabadussõja kõrval on Eestis juhtunud hulk toredaid asju, millest on maha jäänud lossid, mõisad, talud, põnevad variendid, uuele elule ärganud tehased.

Alatskivi loss

6. See on nii lihtne!
Ei taha seda lõputut peavalu, mille põhjustavad umbkeelsed kohalikud välismaal reisides? Eestis on kõik nii lihtne! Inimesed räägivad arusaadavas keeles, kodulehed töötavad, kaardimaksed töötavad, liiklus on normaalne, häid söögikohti on palju, kauplused on alati avatud. Üks puhkus elus võib ju olla stressivaba ka!?

Kartulisalat

7. Leiad uusi sõpru kodu lähedalt
Reisides kohtad alati uusi inimesi ning see pole teistmoodi ka Eestis. Ainult et kui muidu jagatakse tühjaks jäävaid lubadusi kunagi uuesti kohtuda ja hinge jääb lahkudes tühi koht, siis Eestist leitud uute sõpradega on lihtsamast lihtsam kohe jälle kokku saada, kui igatsus tekib!

8. Võid sõita oma autoga
Muidugi on see odavam. Aga see on ma lihtsam ja vaba igasugustest halbadest üllatustest, mida rendiautod nii lõputult pakuvad.

Metsatee Eestis

9. See on keskkonnasõbralik
Me ei räägi ainult sellest, mida lendamine meie planeedile tegelikult teeb. Eestis saabki väga loodust säästvalt puhata, süüa puhast toitu, hingata puhast õhku.
Ja see ei ole kohe kindlasti mitte ebamugav, nagu paljud igasuguste öko-toodete ja -pakettide puhul kardavad!

10. Saad inspiratsiooni järgmisteks reisideks
Küsimus, et kuidas ma seda varem ei teanud, tekib Eestis väga lihtsalt. Mõtteid, kuhu veel minna ja kuhu tagasi minna koguneb juba paari nädalaga nii palju, et mööda Eestit reisides võiks veeta terve aasta!