Kevad on hea aeg nii reisimiseks kui armumiseks. Kui pikemat puhkust lubeda ei või, siis on just suurepärane aeg kutsuda oma kallim nädalalõpureisile. Juba on tunne, et võib nädalavahetuse venitada piisavalt pikaks, et Euroopas ükskõik kuhu jõuda. Ja ära ennast planeerimisega üle koorma, need kümme linna pakuvad romantikat igal sammul.

Vahemere ääres on garanteeritult soe ja näiteks Barcelona alati suurepärane valik. Ent meie TOP 10 -sse mahub Hispaaniast kirglikumaid lõunapoolseimaid linnu, aga ka romantiliste reisisihtkohtade puhast klassikat.

Vaatamata andaluusia üldiselt kõrbelisele maastikule on Sevilla roheline ja lopsakas linn. Sellest saab kõige paremini aimu vanalinna ääres paiknevas suures Maria Luisa pargis, mis muudeti 1929. aasta Iberoameerika maailmanäituse ajaks erinevate hoonete, purskkaevude ja mitmekesise taimestikuga puhkealaks.
Traditsioonide seas ei ole võrdset lihavõttenädalale ehk Semana Santale, milleks tehakse ettevalmistusi poole aasta vältel. Jeesuse maise elu viimane nädal mängitakse Sevillas läbi filigraanse pühendumusega.
LOE ROHKEM: Sevilla ja kuldaja rokenroll

Sevilla

Paljudele ameeriklastele on just San Francisco riigi toidu- ja veinipealinn. Restorani Chez Panisse koka Alice Watersi kuulsus pani siin 1960. aastatel aluse massilisele mahetoiduvaimustusele.

Suurepäraseid restorane leiab San Franciscos peaaegu iga nurga pealt ning linnast vähem kui kahe tunni kaugusel asuvates Sonoma ja Napa orgudes saavad külastajad nautida veine, mida pakuvad riigi ühed parimad veiniistandused.

Linnas einestades võib proovida California kõige peenemaid vanu veine, millest paljusid ei ekspordita osariigi piiridest väljapoole.

San Francisco

Maailmas pole kedagi, kes suudaks niisama elegantselt kanda glamuurset ja räpast, euroopalikku ja aasialikku, pearätti ja paljast pead, kui Istanbul. Selle kõige loomiseks on kulunud küll paartuhat aastat, kuid see on väga hästi kulutatud aeg.

Istanbul

Kui otsid romantilist ja vaikset linna kanalitega, siis unusta ära
ja selle rahvamassid.
väikelinn Brügge on teie jaoks. See on väike ja intiimne linn, kus kitsad tänavad on loodud teineteisel käest kinni hoides jalutamiseks.

Tehke paadisõit mööda kanaleid ja hüpake Turuplatsil kaarikule (35 eurot - aga Valentinipäeval võib ju selle kulutada) ning jalutage lilleturu värvide ja lõhnade keskel.

Brügge

Selles Igaveses Linnas pole olemas vaikset hooaega. Roomas laiuvad varakristliku aja varemed kõrvuti renessansiaja paleede ja barokiaegsete purskkaevudega (või nende all). Kuid alati on kuskil lähedal ka mõni trattoria, pentsik pood või aperitiivibaar.

Rooma

Lissabon on tarmukalt aeglane ja lahedalt avar suurlinn, mis täidetud kuulsusrikka ajaloo, tuhandete tänavakohvikute, iidse ja moodsa arhitektuuri ning elu nautivate inimestega.

Lissabon on perfektne nii romantiliseks puhkuseks kahekesi kui meeleolukaks nädalavahetuseks sõpradega

Foto: Silvia Pärmann


on kõige kaunim hilisõhtuses tuledesäras ja kevadel ning suvel. Prahas polegi vaja palju teha - jalutada mööda jõe äärt, sõita mäe otsa Petrini aedadesse ja minna mõnele romantilisele õhtusöögile. Kui juhtute olema õllesõber, siis ei ole rohkem vaja midagi lisada, et reis Prahasse kohe praegu kalendrisse kirja saaks.
Praha

Kyoto iidsed pühamud, kindlused ja paleed on hingematvalt kaunites aedades , mis on eriti illusad kevadisel kirsside õitsemise ajal.

Kyoto

Siis kui Eiffeli torn ja Mona Lisa on nähtud, alles õige Pariis hakkabki. Näiteks kohe Louvre’I lähedalt Seine’i jõe kaldalt, mille äärde suveks tonnide viisi liiva tassitake, lamamistoolid lahti võetakse, kohvikud üleöö valmis ehitatakse. Pariis on parim, sellest ise teadlik ja kui on läinud nii, et loodus pole Pariisile liivaranda andnud, teeb ta selle ise.
Suvi tähendab seda, et pariislased ise suvitavad ja mõnede pisikeste paragiäride omanikud on oma uksed lukku keeranud. Aga samas tähendab see ka seda, et linn jääb autodest tühjaks ning rendiratta seljas läbi sooja suveõhu Pariisi ühe vaatamisväärsuse juurest teise juurde vuhiseda on imelihtne ja muretu. Parimad turud ja disainipoed on avatud ning me ei tea ühtegi paremat paika, kus ükspäev paratamatult lõppevale puhkusele ning taas algavale tööelule mõeldes šikk ja soodne uus garderoob osta.

Pariis

Barcelona

Veneetsia meeldib kõigile. Varakevadine Veneetsia on karnevali järel jäänud rahulikuks, jagades juba päikesesoojust. Veneetsia pole kiirustajatele. Äraeksimine ja avastused, et tänav lihtsalt lõppeb otsa ning edasi on ainult vesi, on ka mitmendat korda Veneetsiat külastades paratamatus. Kui arvate, et kuhugi minemiseks kulub pool tundi, siis korrutage see alati julgelt kahega.
Veneetsia romantilised ja natuke salapärased tänavad on sõltuvust tekitavad, nii et te lihtsalt käite päev otsa ringi ka midagi konkreetselt otsimata või näha tahtmata. Sest te tahate näha, mis on järgmises kitsas tänavas, järgmise silla taga, järgmise kanali ääres.