“Alates oktoobrist on Jõgeva-Tartu lõigul võimalikud taas suuremad sõidukiirused ja sõiduaeg väheneb 5-10 minuti võrra,” ütles Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo.

Lühema sõiduaja pakkumiseks korrigeeritakse Ida- ja Kagusuuna reiside sõiduplaane. Alates oktoobist uuendab Elron sõiduplaane nii Tallinn-Jõgeva-Tartu liinil kui ka Tartu-Koidula ja Tartu-Valga liinil. Edelasuunal, Läänesuunal ning Aegviidu ja Narva liinil jäävad kehtima senised sõiduplaanid.

Raudteeremont kestab novembrini

“Remondihooaeg raudteel kestab sel aastal kuni novembrini,” lisas Ronnie Kongo. “Reisijate huvidest lähtuvalt toimib rongiliiklus ka remonditavatel lõikudel ning vaid osaliselt, remonttööde teostamise ajal, teenindab Elron reisijaid asendusbussidega.”

Kolmel päeval nädalas (T, N, L) teenindab Elron reisijaid osaliselt asendusbussidega Tapa-Kiltsi ja Tapa-Tartu lõigul. Edelasuunal, Tallinn-Rapla-Pärnu/Viljandi liinidel, kehtib edasi senine sõiduplaan ning osaline bussidega asendamine toimub nädalavahetustel Kohila-Rapla lõigul.

Tartu-Koidula liinil hakkab kehtima talvine sõidugraafik

Seoses suvehooaja lõppemisega on 2. oktoober sel aastal viimane päev, mil Tartu-Koidula rongid ka Piusale sõidavad, sealt edasi hakkab Koidula liinil kehtima talvine sõidugraafik.

Detailset infot sõiduplaanide kohta saab Elroni kodulehelt või tasuta rongiinfo telefonilt 616 0245.

Remondid Tapa-Tartu raudteelõigul

5. aprillil alustas taristuomanik AS Eesti Raudtee rekonstrueerimistöid Tapa-Tartu raudteelõigul. Jätkus eelmisel aastal alanud kapitaalremont, mille käigus vahetatakse välja kogu raudtee pealisehitis (ballast, rööpad, liiprid), vajadusel laiendatakse muldkeha ja suurendatakse kandevõimet ning remonditakse ülesõidukohad (katte vahetus, tõkkepuud).

Remongiaegse sõiduplaani koostab Elron koos remondi tellija Eesti Raudteega, arvestades reisijate huvidega võimalikult suures mahus. Neljal päeval nädalas (E, K, R, P) toimib rongiliiklus täies mahus. Vaid kolmel päeval nädalas (T, N, L) ning seda vaid päevasel ajal asendatakse rongid osaliselt bussidega, hommikusi ja õhtusi reise teenindatakse ka nendel päevadel rongidega.

Remondid Liiva-Rapla raudteelõigul

18. aprillil alustas Edelaraudtee Infrastruktuuri AS kapitaalremonti Liiva-Rapla raudteelõigul. Remondi käigus vahetatakse välja või rekonstrueeritakse kogu raudtee pealisehitis (ballast, rööpad ja liiprid), samuti remonditakse ülesõidu- ja ülekäigukohad, sillad ning truubid, lammutatakse viadukt Valdeku raudteeülesõidust umbes 800 meetri kaugusel Kiisa suunal. Saku, Aandu ja Lohu raudteeülesõidud saavad täiendava automaatse foorisignalisatsiooni. Tööde tulemusena tõuseb rekonstrueeritava 45 km lõigu võimalik sõidukiirus 120 km/h-ni ning pikkrööbaste kasutuselevõtmine alandab müra ja vibratsiooni.

Reisijate huvidest lähtuvalt toimib tööpäeviti rongiliiklus täies ulatuses. Et seda võimaldada, teostab Edelaraudtee töid valdavalt öisel ajal. Rongiliiklus katkestatakse vaid nädalavahetusel, kui rongid asendatakse bussidega 30 järjestikuseks tunniks laupäeva hommikust pühapäeva pealelõunani.