Araabia Ühendemiraatides Liwa kõrbes on liivatormid kevadel sagedased külalised, kuid vihma polnud sadanud 24 kuud. Eesti kriteeriumide järgi polnud muidugi tegemist ka vihmaga, kiired peastarvutajad oleksid suutnud need poole tunni jooksul langenud piisad kindlasti kokku liita. Kuid kõrbes hulkuva beduiini jaoks oli see suur vihm.

POOL TUNDI HILJEM, päikeseloojangu ajal, ei olnud tuule ja vihma tegevusest jäänud maha muid märke peale liivase taeva. Nii et sel öösel istusid vähemalt need inimesed, kes moodsa narruse kompassi asemel tähtede järgi teekonda jätkata plaanisid, rahulikult lõkke ääres.
Öise Araabia poolsaare taeva all lõkke ääres piibu tegemiseks ja hammaste vahelt liivaterade urgitsemiseks ei pea tänapäeval olema beduiin ega Prantsuse Võõrleegioni ridadesse astuma.
Kõrbematku – nii jalgsi kui autoga – korraldab Abu Dhabis mitu ettevõtjat, minna võib nii paariks tunniks kui paariks päevaks, elada telgis või keset kõrbe miraažina välja ilmuvas viietärnihotellis Qasr Al Sarab, mis saanud inspiratsiooni traditsioonilise Araabia kindluse arhitektuurist.
Tuule koristatud kõrbes hommikupäike- se käes väljailmuvad majesteetlikud punakad ja kuldsed kuni 400 meetri kõrgused liivadüünid paistavad ühtviisi ilusad nii telgi- kui hotelliukse vahelt piiludes.
SUURES PLAANIS on Liwa kõrb turistidest veel suhteliselt puutumata, veel ei tooda Abu Dhabis peatuvate kruiisilaevade rühmi päevasele kõrbeekskursioonile ega leia hotellifuajeedest vol- dikuid, mis meelelahutusena pakuks välja paar tundi kaamelikarjatamist päikeseloojangul professionaalse beduiini juhendamisel.
Päikeseloojang ja -tõus ongi tegelikult ainsad ajad, kui inimene Liwa kõrbes liikuda saab – ka karavanid ei roni päeval kunagi mööda düünihar- ju ja liiguvad jahedamatel öötundidel. Ning düü- nide harjadele ei piitsuta Liwa kõrbe äärealadel elavad beduiinid oma karja mitte puhta romantika pärast, mida see vaatepilt kõrvaltvaatajale pakub.

PEALTNÄHA TÜHI KÕRB ei ole kaugeltki mitte tühi. Heal päeval näeks kogenud beduiinisilm düünide vahel kõvema pinnasega orgudes üksikute roheta- vate taimede vahel gasellide ja antiloopide jälgi. Ta- valisel päeval oleks ahvatlevalt lihtsam teerada täis mitte nii maitsvate sisalike, skorpionide, lugematute putukate ja mõne mao siuglemisele viitavaid märke. Araabia külalislahkus on nende jaoks täiesti arusaamatu kontseptsioon, tühi kõrb sobib neile rohkem ja nad tegutsevad selle saavutamise nimel.
Kuus kuud igast aastat võivadki nad eluga rahul olla, liivaväljad on tõesti peaaegu täiesti tühjad – keegi ei söanda pikemaks ajaks põleta- vale liivale astuda.