Ükski teine linn Saksamaal ei ühenda vana ja uut nii sundimatult kui moe- ja meediapealinn Hamburg.

Kohati kahtlane, kohati glamuurne – Hamburg on tuntud nii oma šikkide linnaosade kui ka punaste laternate rajooni Reeperbahn poolest, mis Amsterdami omale millegi poolest alla ei jää.

Ent glamuur on kindlasti linna üle võtmas. Hipsterid on juba vallutanud Kiezi linnaosa, piirkonna punaste laternate naabruses, kus nad avavad hoopis teistsuguseid klubisid ja baare. Hamburgi ambitsioonikas sadam kasvatab linna pidevalt suuremaks ja jõukamaks.

Hamburg

Hamburg on õnneks mõelnud ka sellele, et mitte kõik ei ole pärit sama jõukast linnast ning turistide meelelahutuseks on hulk asju tasuta.

Kõigepealt tuleb muidugi ette võtta jalutuskäik juba mainitud kurikuulsas Reeperbahnis, mis on suurepärane koht inimloomaaia jälgimiseks. Kes siiski vaimustub rohkem klassikalistest vaatamisväärustest, võib endale broneerida tasuta giidiga linnaekskursiooni leheküljelt neweuropetours.eu/hamburg/en/home – kuuleb kõhedusttekitavaid lugusid II maailmasõja ajast, aga saab külastada ka näiteks linna vanimaid ja kauneimaid kirikuid.

Hamburg

Lihtsalt kohustuslik on käik jõetunnelisse, mis avati 1911. aastal, kui see oli esimene kogu kontinendil. Tänu Vana-Elbe tunnelile saavad inimesed minna jalgsi või jalgrattaga jõe alt läbi Steinwerderisse. Märkimisväärselt rohkem inimesi kui tunnelis tungleb sissepääsu ees, mis on üks populaarseimaid kohti selfide tegemiseks vist kogu Saksamaal.

Kui millelegi raha kulutama hakata, siis võiks selleks olla jalgratta rentimine, et läbi vändata 23 kilomeetri pikkune Elbewanderwegi rada, mis algab Wedelist, kulgeb läbi Wittenberger Heide looduskaitseala, Blankenese ja kauni Övelgönne ning jõuab välja Landungsbrückenisse.

Jõekruiise Elbel on eri hinnaklassis, kuid tark inimene valib endale mõne liinilaeva ja mõne kaugema sihtpunkti ning saab niimoodi ühistranspordipiletiga elamuse kätte. Sadamas ja Elbe jõel sõidab koguni kuus laevaliini. Boonusena pääseb tark niimoodi ka lõbusõidulaeva muusikavalikust.

Kui satute Hamburgi suvel, siis Elbe jõe kaldad muutuvad linnarannaks – mõnes kohas käiakse isegi ujumas, ehkki peab tunnistama, et Elbe jõgi ei hiilga just Euroopa puhtaima veega. Aga ujuda jõuab kodus ka, Hamburgi tasub sõita nautima jõuka sadamalinna melu ja toite, mis rannavormi saavutamist niikuinii ei toeta.

Jaga
Kommentaarid