Mõisa omanikud, poliitik ja ajaloolane Eerik-Niiles Kross ning tema abikaasa, kunstnik ja aktivist Mary Jordan, on Kõue mõisale andnud uue hingamise. Peahoone kõrgete fassaadisammaste vahelt sisse astudes leiab igaüks end kui muinasjutumaalt – meeli valdab rahu ning hing puhkab kunstiteoste ja ajaloo, heade lõhnade ja maheda muusika, imelise interjööri ja lahkete inimeste lummuses.

Põhjalikult renoveeritud ja 2012. aastal taas uksed avanud Kõue mõisal on au olla nimetatud 2016. aasta World Boutique Hotel Awardi auhinna võitjaks kui maailma kõige imepärasema sisekujundusega butiikhotell. „See auhind on maailma esimene ja seni ainuke tunnustus, mis on pühendatud üksnes luksuslikele butiikstiilis majutusasutustele, pakkudes seeläbi ülemaailmset areeni, millel hotellid saavad esitleda oma ainulaadset oivalisust. Eelkõige otsib World Boutique Hotel Award hotelle, mis on pisidetailideni unikaalsed,” ütleb World Boutique Hotel Awardsi looja ja direktor Edward Gabbai. „See auhind on tunnustus mitte ainult Kõue mõisale, vaid tervele Eesti turismisektorile, mis on esmaklassiline ning väärib rohkem rahvusvahelist tähelepanu,” ütleb Kõue mõisa tegevjuht Richard Barnwell.

Hubases Kõue mõisas on 20 ainulaadset eriilmelist külalistuba.

Kõue mõisa restoran Kaheksa Jalga on alates 2013. aastast stabiilselt kuulunud Eesti 50 parima restorani auväärsesse nimekirja. Seda meeldivat traditsiooni ja veelgi parema tulemusega soovib jätkata uus peakokk Ellery Powell, kes alustas mõisas tööd 2016. aasta oktoobris. Ellery on võimekas ja mitmekesine kulinaarne novaator, kellel on selja taga 15-aastane kogemus auhindadega pärjatud restoranide ja luksushotellide köökide juhtimises nii Inglismaal kui ka Uus-Meremaal. Oma inspiratsiooni ammutab ta loodusest ja reisidest maailma erinevatesse paikadesse, luues selle tulemusel laitmatuid, puhtaid roogasid, mille rõhk on tugevatel maitsetel ja orgaanilisel esitlusel. Tema käe all on mõisa road muutunud isikupäraseks, kirglikuks ja nauditavaks.

Kõue mõis on koht, kus toimub aastaringselt mitmeid meeleolukaid sündmusi: tähistatakse kalendripühi, toimub kontserte, teatrietendusi, korraldatakse õhtusööke jmt. Väga sooja vastuvõtu on saanud Kõue mõisa pere- ja sõpruskondlikud brunch'id, mis pakuvad hõrkjaid toiduelamusi ja võimalust mõnusalt koos aega veeta.

Jaga
Kommentaarid