Vanniskäik:

* Meresoolavann vabastab pingetest ja lihasevaludest, lõdvestab ja aitab saada võitu ka kergest külmetusest. Pärast soolavanni loputa keha hoolikalt puhta veega ja võta aeg maha veel vähemalt pooleks tunniks.

* Meresoolavannikuur — kümme korda, paar-kolm korda nädalas — aitab alandada kehakaalu.

* Merevetikavann ergutab vereringet ja ainevahetust, aitab organismist vett välja viia. Vetikas, nii nagu ka meresool, soodustab higistamist, mis jätkub veel mõnda aega hiljemgi. Pärast vanni kulub ära klaas puhast vett ja väike puhkus!

* Aroomi- ja ürdivann toimivad sarnaselt. Ürtide (aroomiõlide) lõhn mõjub meie meeltele rahustavalt ja tujutõstvalt. Mõjuained imenduvad organismi naha kaudu, kus toimivad sõltuvalt konkreetsest taimest. Vann ergutab vereringet ja kiirendab jääkainete eemaldumist naha kaudu, nahavärv muutub kirkamaks.

Pärast vanni:

1. Võta ette karvaeemaldus — karvakesed on pehmemad ja toiming vähem ebameeldiv.

2. Korrasta jalad, sest tallaaluseid paksendeid on siis kõige hõlpsam eemaldada. Paksu ja kõva marrasknahka saab õhemaks lihvida pimsskivi ja liivapaberisarnase kannaraspliga hõõrudes. Järjepideval hoolitsemisel piisab ka koorimiskreemist. Lõpuks kreemita jalad.

3. Niisutavad kreemid ja emulsioonid imenduvad poolniiskesse nahka kõige paremini. Väga kuiva ja karedat nahka pehmenda kehaõliga.

Allikas: Eesti Naine, 2/1999