Soojamaareiside varjatud kogumaksumus

Nii Kalev Spa Hotelli direktor Piret Betlem kui ka Estonia Spa Hotelsi müügi- ja turundusjuht Ave Pill kummutavad müüdi, et kvaliteetpuhkus soojal maal on odavam kui spaapuhkus Eestis.

Pahatihti on näiliselt odava hinna sees vaid lennupiletid ning heal juhul ka majutus, mille tase ei pruugi vastata ootustele. Välisreisi puhul tuleb arvestada paljude lisakulutustega. Enamasti ei sisalda reisipakkumised hoolitsusi, mille hinnad sealsetes spaades on võrreldes Eesti hindadega tunduvalt kallimad. „Spaakülastuse peamine eesmärk on ikkagi tervise turgutamine, tihti sisaldab see arsti konsultatsioone, uuringuid, raviprotseduure ja konkreetsete tervisemurede leevendamist,“ sõnab Piret Betlem. „Eri protseduuride hinnaskaala on Eestis samuti üldiselt soodne ja kvaliteet kindel,“ lisab ta.

Kodumaiseid spaasid jagub igale maitsele

Eestis on spaahotellide valik külastajatele õnneks üsna lai. Ükskõik, kus inimene ka ei elaks või reisiks, ikka jääb mõni spaa talle üsna lähedale. Eesti tuntuimad spaalinnad on kindlasti Pärnu, Haapsalu, Kuressaare, Narva-Jõesuu ja Toila. Ave Pill Pärnu Estonia Spast kinnitab, et mereäärne asukoht annab emotsionaalse lisaväärtuse: „Meeldib ju meile kõigile mere ääres puhkamas käia.“

Inimestele, kes armastavad lõõgastuda kesk rohelust ja ainulaadset Eestimaa loodust, sobivad suurepäraselt Lõuna-Eesti spaad. Populaarsed on ka linnaspaad Tallinnas ning Rakveres.

On selge, et ükski puhkus ei möödu ainult hotellitoas ja spaas viibides. Paljud Eesti spaad pakuvad teemapakette, kus lisaks hoolitsustele on kavas ka teatri või mõne lähikonnas asuva vaatamisväärsuse külastamine. Paljud spaahotellid pakuvad majasisest meelelahutust tantsuõhtutest kuni kontsertõhtusöökideni välja.

Hinnad sõltuvad paketivalikust

Spaapuhkuse hinnad olenevad paketist ning sellega kaasnevatest protseduuridest. On võimalik osta lihtsalt majutus ja nautida soovi korral veekeskust, mis on enamjaolt alati hinna sees. Lisaks saab võtta omal valikul mõne massaaži või muu lõõgastava protseduuri. „Eesti spaad teevad kõik häid pakkumisi, millel tasuks silm peal hoida,“ soovitab Betlem. Võib leida nädalasiseseid pakkumisi alates 50 € kahele öö kohta või näiteks pakette alates 45 € inimene öö kohta.

Perede jaoks sõltub hind tihti laste vanusest. Paljudel spaadel on ka peretoad, kuhu mahub 2–3 last. Laste hinnalisa on tavaliselt 15–25 eurot öö kohta, olenevalt vanusest. Hind sisaldab veekeskuse kasutust ning hommiku- ja õhtusööki. „Oleme ju harjunud kaugemaid reise pikalt ette planeerima, et saada parima hinna-kvaliteedi suhtega puhkus. Sama kehtib ka Eestis puhkamise kohta. Juba kevadel tasub sügiseks mõni nädalavahetus ette ära broneerida,“ lisab Ave Pill. „Valmis paketti on alati soodsam osta kui teenuseid ükshaaval eraldi. Kõikides spaades on suur paketivalik ning kindlasti leiab igaüks endale sobiva,“ nõustub Piret Betlem.

Uuri lähemalt Eesti spaade, hoolitsuste ja ravivõimaluste kohta Spaaliidu koduleheküljelt!

Jaga
Kommentaarid