Pole uudis, et eestlased tulevad idamaa reisidelt ja kiidavad pikalt Tai ja Indoneesia toite, kus üheks peamiseks omadussõnaks võib lugeda ülim värskus ja teravad maitsed. Kuid vähe on maailmas kohti, kus toitu süüakse nii värskelt nagu seda süüakse Jaapanis ja Koreas.

Sushi ja sashimi on kaks kuulsamat nimetust, mis on algupäraselt tehtud tooretest meriandidest. Ja seda tehakse pea kõigest, mis meres liigub ja vahel ka nendest, mis ei liigu - merisiilid, langustid, homaarid jpm. Isegi merikuradid, mida inimene sööma ei peaks, pannakse seal kandis nahka. Oskuslikud kokad suudavad ka neist teha võrratuid roogi.

Tänapäeval ei ole vaja aga isegi väga pead murda, mida sihtriigis süüa võiks, sest seda on keegi enne teinud ja selle tõenäoliselt ka linti võtnud. Youtube keskkonnas on kümneid, kui mitte sadu kanaleid, mis keskenduvadki puhtalt "veidra" toidu maitsmisele. Üheks neist on Travel Thirsty, kus sisulooja on väga detailselt võtnud fookusesse toidu ettevalmistamise ja selle proovimise. Inimesele, kes ei ole sellise toidu ettevalmistamisega igapäevaselt silmitsi, võib see tunduda kõik vägagi julm. Siin on paar värvikamat näidet. Jätku leiba!

Mida võiksid toiduelamuste otsijad Eestist leida?