1. Proovi kaasa võtta vaid käsipagas. Kui kõik asjad mahuvad lennukisalongi kaasalubatavasse kohvrisse, selja- või õlakotti, on ravi sama hästi kui õnnestunud. Samas ei saa nii kompaktselt puhkusele minna näiteks koos lastega. Käsipagasiga piirdumisel on veel see hea eelis, et aina kasvavate pagasimaksudega jääb suur osa raha reisil, mitte lennujaama check-inis kulutamiseks.

2. Võta kaasa vaid need riideasjad, mida saab reisil kanda rohkem kui üks kord. Teised jäta maha. Muidugi ei käi see pesu ja sokkide kohta, kui pole just kavas reisil olles pesu pesta.

3. Piisab vaid mõnest paarist pükstest, särke vahetades ei pane keegi eriti tähele, kui mitu päeva järjest on jalas samad püksid.

4. Piirdu mitmeks otstarbeks kasutatavate pesemisvahenditega — näiteks kaks-ühes dušigeel-šampoon.

5. Piisab vaid kahest paarist jalanõudest. Ühed igapäevaseks käimiseks, teised õhtuseks väljaminekuks.

6. Elektroonikaga ei maksa liialdada. Tegelikult on väga paljudel olemas see üks universaalne seade, mis töötab MP3 pleieri, raadio, autonavigaatori ja veebibrauserina — see on kõigile tuttav nutitelefon.

7. Poole vähem riideid, poole rohkem raha! See klassikaline reisinipp on saanud folklooriks. Riideid pole tavaliselt liiga vähe kaasas, küll aga kahetsetakse, kui raha väheks jääb. Pealegi saab raha eest kohapeal võib-olla mõne riideasja soodsalt juurde osta ja tassimist on poole vähem.

8. Paki varakult. Viimase hetke pakkimine lisab tavaliselt asjatut ballasti või jääb kiirustades hoopis mõni vajalik asi maha.

9. Igaks juhuks ette tulevate olukordade jaoks pole mõtet varustust kaasa võtta. Kui reisil tuleb ette ootamatusi, vaata seitsmendat punkti — taskus on poole rohkem raha, mille eest saab ootamatusteks varustuse kohapealt hankida.

10. Võta kaasa vaid asjad, mida ka kodus kasutad. Üsna kindlalt jäävad kodus seisvad asjad ka reisil kasutamata — näiteks riided, mis muidu ei meeldi, ei hakka meeldima ka reisil. Pealegi võivad need olla väikseks jäänud.

Allikas: Huffington Post